'Esnafın işi zor' dedi ve Eylül ayına dikkat çekti!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Halk TV’de yayınlanan ‘Konuşalım’ programında Betül Araz’ın sorularını yanıtladı.

'Esnafın işi zor' dedi ve Eylül ayına dikkat çekti!
banner127

Kazım Kurt’un ekonomi hakkındaki açıklamaları şu şekilde;

“Sokağa çıkma kısıtlamaları kalktı. Kısıtlamaların büyük bir kısmı kalktı ama esas sıkıntılar bundan sonra başlıyor. Ülkemizde maalesef kayıt dışı bir ekonomi var. Bu tablo pandemi sürecinde net bir şekilde anlaşıldı. Kahvehanede çalışan ocakcı ve askıcı prim usulü para kazanıyor. Hamamda çalışan tellak prim usulü para kazanıyor. Bu insanlar kendi SGK primlerini kendileri kazanmaya çalışıyorlar. Bu tarz onlarca sektör ve çalışanı var. Bu sektörlerin tamamı açıkta kaldı. Devlet sosyal bir devlet olmakla yükümlü ancak sadece vaad programları ile günü geçiştirdiler. İnsanların kazanmadıkları paraların vergilerini ötelediler. Keşke böyle olmasaydı. 18 yıldır ülkeyi yönetenlerin başarısızlıkları olmasaydı, bunlar görülmeyecekti. Çözümsüzlük içerisinde pandemi süreci devam ediyor. 

Esnafın işi hiç kolay değil. Ötelenen kiraların ödemeleri geliyor. Çekilen kredilerin ödemeleri başlıyor. İşler eskisi gibi değil. Sosyal mesafe kuralları falan derken işletmeler yarı kapasiteye düştü. Özellikle ben ekonomik açıdan Eylül ayından sonrasının çok daha kötü olacağını düşünüyorum. Hükümet esnafa doğrudan destekleri vererek güven sağlayamadı.

1000 lira gibi bir destek sağlandı ama bu paraları kimler aldı araştırmak lazım. Şeffaf bir uygulama olduğunu düşünmüyorum. Bu dağıtılan paraları alan çok fazla insan göremedik.”

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2020, 16:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30