Yepyeni 9 film vizyona girdi

Heyecanla ve merakla beklenen Yırtıcı Kuşlar (Birds of Prey) filmi ülkemizde bugün vizyona girdi.

Yepyeni 9 film vizyona girdi
banner127

Bu hafta 9 yeni film sinemaseverlerle buluşuyor.

3’ü yerli olan 9 film bu hafta vizyondaki yerini aldı. Komedi, fantastik, drama ve korku türünde bir çok film izleyebileceğimiz filmler arasında, DC’nin merakla beklenen yeni yapımı Yırtıcı Kuşlar da bulunuyor. Mark Ruffalo ve Anne Hathaway başrollü Karanlık Sular haftanın diğer dikkat çeken yapımlarından.

Animasyon yapımı Süper Ajanlar da eğlenceli türkçe dublajıyla animasyon sevenlerin listesinde yerini alabilir.

Yerli yapımlardan olan Humraz Cin Tarikatı korku severleri salonlara çekecek bir film.

1- Yırtıcı Kuşlar / Birds of Prey

Cathy Yan yönetmenliğindeki Birds Of Prey, IMDb’ye göre 2020’nin merakla beklenen filmler listesinde birinci sırada yerini alıyor. 2016 yılında vizyona giren Suicide Squad’da Harley Quinn’e hayat veren Margot Robbie, bu filmde başrol olarak sinemaseverlerin karşısına çıkıyor.

Film, Harley Quinn’in Joker’den ayrılmasından sonra Black Canary, Huntress ve Dedektif Renee Montoya ile inanılmaz bir dörtlü olmasını anlatıyor. Güçlerini birleştiren dörtlü Cassandra Cain’i Black Mask’ten kurtarmaya çalışıyor.

2- Karanlık Sular / Dark Waters

Todd Haynes‘ın yönetmen koltuğuna oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Anne Hathaway, Tim Robbins, Bill Camp, Victor Garber, Mare Winningham, William Jackson Harper ve Bill Pullman gibi isimler bulunuyor.

Filmin başrol oyuncusu Mark Ruffalo'yu en son Avengers:Endgame ile Hulk rolünde görmüştük.

Özel bir savunma avukatı olan Robbert Bilott’un, 1990’ların sonunda kimya endüstrisinin öncü şirketlerinden biri ile ilgili karanlık bir sırrı açığa çıkarmasını anlatan film, biyografi / dram konulu. Robbert Bilott, DuPont adlı şirketin bir çok insanın hayatına zarar veren bir çevre kirliliğine neden olduğunu belirterek, şirkete dava açar. Genç adam gerçekleri ortaya çıkarmak için ailesini ve kendi yaşamını riske atar. Toplumu yakından ilgilendiren bu davanın kazanan tarafının kim olacağı ise merak konusudur.

3- Şahane Hayaller

Ömer Faruk Yardımcı yönetmenliğindeki filmin oyuncuları arasında Ömer Başdoğan, Salih Kalyon, Suzan Aksoy ve Çetin Altay bulunmaktadır.

Şair olmak isteyen bir adam ve onun menajerliğini yapmaya çalışan arkadaşının hikayesini anlatan film, komedi türündeki yerli filmlerden.

Ankara Keçiören’de yaşayan Ömer şair olma hayalleriyle yıllarını boşa geçirmiş bir genç. Zaman içerisinde hayallerinden uzaklaşan genç adam bir gün lise arkadaşı Ali ile karşılaşır ve Ali, Ömer’in menajeri olur. Ömer, Ali sayesinde tekrar şair olma hayalleri kurar fakat Ali’nin tek amacı Ömer sayesinde zengin olmaktır. Ömer’in kitabını bastırmak için onlarca yol deneyen ikilinin başına bir çok olay gelir. Komedi türündeki bu film iki arkadaşın eğlenceli macerasını anlatıyor.

4- Peri: Ağzı Olmayan Kız

Kısa metrajlı korku filmleriyle kariyerine başlayan Can Evrenol, bu sefer biraz daha geniş bir kesime hitap eden bir filmin altına imzasını attı. 18.! f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin “! f Ulusal” bölümünde gösterilen yapım, bu hafta vizyona giriyor.

Oyuncu kadrosunda Denizhan Akbaba, Elif Sevinç, Özgür Civelek, Kaan Alpdayı, Sermet Yeşil gibi isimler yer alıyor.

Film, vizyona giren Türk filmlerinden biraz daha farklı bir deneyim yaşatabilir. 

Santralde yaşanan bir patlamanın ardından, karantina altında olan bölgede yaşayan insanlar bazı uzuvları eksik olarak doğuyor. Peri, ağzı olmadan dünyaya gelen ve babasının ölümü ile zorlu hayat mücadelesine atılan bir kızdır. 

Kıyamet sonrası alt türünde yapılan filmin ana karakterleri çocuklardan oluşuyor. Bağımsız filmlerin revaçta olduğu dönemde kendi distopyasını sunan Can Evrenol, 4 çocuğun kaçış hikayesine odaklanıyor. 

5- Süper Ajanlar / Spycies 

Filmde Vladimir ve Hector isimli iki ajan gizli bir materyali korumalıdır. Yeteneği ve söz dinlemez tavırlarıyla nam salmış Vladimir ile uyuşuk ve çömez Hector kendilerini bir çok maceranın ortasında bulurlar.

Özel ajan Vladimir, emirleri yerine getirmekte sorun yaşasa da gizli servisin en güvenilir ve akıllı casusudur. Gizli materyal olan Radiuzite'ı korumasına yardımcı olacak olan Hector’un ise tek derdi oyun oynamak ve dizi izlemektir. 

Korunması gereken madde kimliği belirsiz iki kişi tarafından çalınınca dünya yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Vladimir ve Hector malzemeyi bulmalı ve dünyayı kurtarmalıdır. Zorlu bir maceranın içine girecek olan ikilinin filmi bu hafta vizyona giriyor.

6-Şeker Çocuk / Honey Boy

Ailenin tek çocuğu olan aktör Shia LeBeouf’un geçmişinde yaşadıklarının sanat hayatını nasıl şekillendirdiğini anlatan filmin yönetmen koltuğunda Alma Har'el oturuyor.

LeBeouf, baba Jeffrey’yi canlandırıyor. Noah Jupe küçük; Lucas Hedges genç Shia’ya hayat veriyor. 

Film Shia LaBeouf’un kendi hayatını konu ediniyor. Genç aktörün çocukluk ve gençlik yıllarına odaklanan filmde, alkol bağımlısı babasıyla barışmak için kendi içinde verdiği mücadele ve akıl sağlığını korumak için yaptıkları perdeye aktarılıyor.

7- Annelerimiz / Our Mothers

Yönetmen César Díaz’ın babasının kayboluşundan esinlenerek  yaptığı film 07.02.2020 tarihinde vizyondaki yerini alıyor.

Belçika’nın Oscar adayı seçilen film, Guatemala’da 200.000’den fazla kişinin ölümüyle sonuçlanan iç savaşın acılarını sinemaya aktarıyor. Filmde görülen “anlatıcı anneler”, Guatemala kültüründe sözlü tarih anlatıcılarıdır. 

2013 yılında Guatemala’da çıkan iç savaşta yaşananları annelerin gözünden anlatıyor. Genç bir antropolog olan Ernesto, askeri cunta sırasında kaybolan kişileri tespit etmeye çalışır. Yaşlı bir kadınla görüşmesi sonucu, iç savaş sırasında kaybolan militan babasının da izini bulabileceğini düşünen antropolog, babasının peşine düşer ve onu bulmaya çalışır.

8- Humraz Cin Tarikatı

Tayfun Can Demirtaş’ın yönettiği filmin oyuncu kadrosunda, Bahar Günal, Muhittin Gündeşli, Enver Kurucan ve Duygu Gökçe bulunmaktadır.

Haftanın 3. Türk yapımı olan film, arkeoloji bölümünde yüksek lisans yapan Tuğba’nın Humraz isimli bir cin tarikatını araştırma sürecini anlatıyor. Tuğba’nın anne ve babası bilinmeyen bir şekilde hayatını kaybetmiştir. Araştırmaları sonucu Derinsuyluk köyündeki ilginç ve korkutucu olaylara rastlayan Tuğba, Humraz isimli bir tarikatın izlerine rastlar. Bu konuyu araştırmak için gece geç saatlerde bölgeye giden Tuğba’ya, ağabeyi Selim ve hocası yol gösterir. Yaptığı araştırmalar sonucu kan dondurucu gerçeklerle yüzleşen Tuğba, anne ve babasının ölüm sebebini bulabilecek mi?

9- Karabasan / Wake up

Yönetmen koltuğunda Joe W. Nowland’in oturduğu filmin oyuncuları arasında Kelly Frances Fischer, Scott Broughton, Traci L. Newman ile Tatiana Warden bulunuyor.

Haftanın yabancı korku filmi “Karabasan”, psikiyatri doktoru Phillip’in bir genç kadının günlüğünü okuyarak yaşadıklarını anlatıyor.

Ailesini öldüren genç bir kadının işlediği cinayetleri ve onların sebeplerini öğrenmek isteyen doktor, genç kadının günlüğünü bulur ve okumaya başlar. Doktor günlüğü okudukça, genç kadın ile aynı sorunları yaşamaya başlar. Genç kadının aklını kaybetmesine neden olan uykusuzluk, kafa karışıklığı gibi durumları yaşamaya başlayan doktor, korkutucu durumlarla karşı karşıya gelir.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2020, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30