Kupa Bayern Münih'in

Şampiyonlar Liginde kazanan Bayern Münih oldu. Alman devi final maçında Paris Saint-Germain’ı 1-0 mağlup ederek kupayı müzesine götürdü. Almanlara kupayı getiren golü 59. dakikada Kingsley Coman kaydetti. Final maçına Bayern Münih’in kalecisi Manuel Neuer yaptığı kurtarışlarla damgasını vurdu.

Kupa Bayern Münih'in
banner127

Bayern Münih, PSG'yi 1-0 mağlup ederek tarihinde 6. kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu! Tarihinde ilk kez finale çıkan PSG'yi Kingsley Coman'ın golüyle deviren Bayern Münih tarih yazdı! Bavyera devi, Şampiyonlar Ligi tarihinde oynadığı tüm maçları kazanarak şampiyonluğa uzanan ilk kulüp oldu.

MAÇIN DAKİKALARI

14. dakikada Mbappe çalımlarla rakip ceza sahasına sokulduktan sonra pasını Bernat'a verdi. Bernat'ın çevirdiği top Boateng'ten sekerek Mbappe'nin önünde kaldı. Fransız yıldızın şutunda top savunmadan sekerek dışarı çıktı.

18. dakikada PSG gole çok yaklaştı ancak Neuer kalesinde devleşti! Mbappe'nin pasında topla ceza sahasında buluşan Neymar'ın şutu Alman kaleciden döndü. Neymar topu bir kez daha içeri çıkarmak istese de savunma tehlikeyi kornerle savuşturdu.

22. dakikada Bayern Münih direğe takıldı. Sol kanattan ceza sahasına gönderilen top Müller'den sekerek Lewandowski'nin önünde kaldı. Polonyalı yıldız dönerek yaptığı vuruşta direği geçemedi!

24. dakikada PSG bir net fırsatı daha harcadı. Mbappe'nin topuk pasında hareketlenen Neymar ceza sahasına yaklaşınca topu Di Maria'ya aktardı. Arjantinli, Herrera'yla paslaştıktan sonra şutunu çekti ancak top üstten dışarı çıktı.

25. dakikada sakatlanan Jerome Boateng'e ilk müdahaleler yapıldıktan sonra oyuna devam edemeyeceği anlaşıldı ve Alman yıldız yerini Niklas Süle'ye bıraktı.

32. dakikada Bayern Münih bir kez daha gole yaklaştı. Sağ kanattan açılan ortaya zor pozisyonda iyi bir kafa vuruşu yapan Lewandowski'nin şutu Navas'ta kaldı.

45. dakikada Mbappe inanılmaz bir fırsatı harcadı! Alaba'nın hatası sonrasında topla buluşan Mbappe pasını Di Maria'ya aktardı. Arjantinli çabuk bir şekilde topu yeniden Fransız yıldıza çıkarırken altıpasta bomboş durumda olan Mbappe'nin şutu Neuer'in üzerine gitti.

52. dakikada Gnabry ile Neymar arasındaki ikili mücadelenin ardından saha bir anda karıştı. PSGli Paredes, Gnabry'nin üzerine yürürken iki takım futbolcuları kısa süreli gerginlik yaşadı. İki futbolcu da sarı kart görürken Gnabry, Neymar'dan özür diledi.

59. dakikada Bayern Münih öne geçti! Sağ kanatta organize gelişen atakta Kimmich'in ortasına arka direkte kendisini unutturan Coman hareketlendi. Fransız yıldız uzak köşeye yerden bir kafa vuruşu yaparak Navas'ı mağlup etti ve skoru 1-0'a getirdi.

Bu gol ayrıca Bayern Münih'in Şampiyonlar Ligi tarihinde attığı 500. gol oldu!

63. dakikada Bayern Münih aynı golden bir kez daha atıyordu! Yine Kimmich'in sol kanada gönderdiği topa hareketlen Coman bu kez düzgün bir vuruş yapamadı ve PSG tehlikeyi uzaklaştırdı.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2020, 00:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30