BU BAKTERİ ÖLDÜRÜYOR!

İlk olarak ABD, Fransa ve İngiltere’de görülen ve can kaybına da sebep olan ‘Strep A’ bakterisi, Türkiye’de de görülmeye başladı.

BU BAKTERİ ÖLDÜRÜYOR!
banner127

 Hapşırma, öksürük ve yakın temas yoluyla insanlar arasında kolaylıkla yayılabilen ‘Strep A’ bakterisi, çocuklar öncelikli olmak üzere bugüne kadar onlarca can aldı. Covid-19 pandemisi sonrası artan mevsimsel enfeksiyon hastalıkları, bağışıklığın düşmesi sebebiyle en çok çocukları olumsuz etkiliyor. Bu kış, çocuk aciller, çocuk hastalıkları servisleri ve yoğun bakımlar, viral ya da bakteriyel enfeksiyonlar nedeniyle mevsiminden önce dolmaya başladı.

  ABD ve Avrupa´dan bildirilen ve endişeye yol açan A tipi streptokok nedeniyle oluşan boğaz enfeksiyonlarına bağlı olarak İngiltere’de 9, Fransa’da 2’si çocuk 3 kişi yaşamını yitirdi.

 Fransa Sağlık Genel Direktörlüğü, sağlık çalışanlarına gönderdiği acil mesajda, çocuklarda Strep A bakteriyel enfeksiyona bağlı vakaların arttığını belirtti. Ayrıca, DGS vakaların birbiriyle bağlantılı olmadığına değinerek bakterinin eski alttürler kaynaklı olabileceği ihtimali üzerinde durdu.

 Strep A bakterisi, genellikle insanların boğazına ve derisine yerleşerek zaman zaman soğuk algınlığı ve boğaz şişliğine yol açmasıyla biliniyor.

 Covid sonrası ilk defa bu kadar yoğun bir viral üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları ile karşı karşıya olunduğunu anlatan uzmanlar, enfeksiyonun Türkiye’de de görülmeye başlandığını, doktor kontrolünde antibiyotik tedavisi gerektirdiğini bildirirken, aksi takdirde bu bakteri ileride kalıcı kalp hastalıklarına yol açabileceği de ifade ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30