banner130

Hastalar artık cd taşımayacak

Teletıp kişisel sağlık sistemi, hastaların geçirdiği hastalıkların, radyolojik görüntüler ve raporların elektronik ortamda saklanmasına ve doktorların bu bilgilere ulaşmasına olanak sağlıyor.

Hastalar artık cd taşımayacak
banner127

Hekime giden hasta yanında film taşımayacak

Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, Türkiye genelindeki hastaneler ve sağlık merkezleri tarafından oluşturulan medikal veri ve radyolojik görüntülerin arşivlenmesi, uzaktan incelenebilmesi ve raporlanabilmesinin Teletıp sistemiyle sağlandığını belirterek, sistemin tüm hastanelerde yaygınlaştırıldığını söyledi.

Radyolojik görüntülerin, Teletıp sistemi altyapısı kullanılarak e-Nabız sistemi yoluyla, vatandaşların erişimine açıldığını ifade eden Birinci, bu sayede hastaların tanıda kullanılmak üzere istenilen çeşitli filmleri yanlarında taşımalarına gerek kalmadığına dikkati çekti.

Birinci, hangi sağlık kuruluşuna gidilirse gidilsin, hasta engel olmadığı sürece, hekimin elektronik imzasıyla radyolojik görüntülere ulaşabileceğini, ayrıca hastanın geçmişteki hastalıkları hakkında da bilgi edinilebildiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2018, 16:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30