Paramedik mezunları atama bekliyor

Hastane öncesi acil bakımda hastaya müdahale eden kişiler paramedikler. Yani ilk belki de hayati müdahaleyi yapanlar onlar. Covid-19 sürecinde de hastalarla ilk temas edenler onlar. Ancak paramedik mezunu çoğu sağlıkçı evlerinde kadro bekliyor. 800’e yakın paramedik mezunu da ambulans şoförü olarak kadroya alındı ve asgari ücretle hayat kurtarıyor. 

Paramedik mezunları atama bekliyor
banner127

Üniversitelerin paramedik bölümlerinden mezun oldular. KPSS sınavına ve mülakatlara girdiler. Aslında çalışmaları gereken alan ambulansların arka kısmı. Yani hastalara müdahale etmeleri gerekiyor. Ancak yeterli kadro açılmadığı için 800’e yakın paramedik mezunu ambulans şoförü olarak İŞKUR üzerinden 4D kadrosuyla işe girdi. Bu insanlar şu an asgari ücretle çalıştırılıyor. Talepleri diğer meslektaşları gibi 4B kadrosuna geçebilmek. Onlar ambulans şoförlüğü göreviyle sahadalar. Ama özellikle salgın döneminde hastalara faydalı olmak isteyen ancak atama olmadığı için çalışmak yerine evde oturan daha yüzlercesi var. Yeni açılacak hastaneler de dahil olmak üzere her yerde görev almak istiyorlar.

Konu ile ilgili talepleri olduğunu belirten paramedik mezunları özetle, “Bizde meslektaşlarımızla birlikte el ele omuz omuz verip bu zor günlerde sağlık alanında açık varken destek olmak istiyoruz. Tıpkı beraber çalıştığımız 4B’li sağlıkçı meslektaşlarımız gibi KPSS puanı, sözlü ve yazılı mülakatlar ve paramedik diplomamızla bu göreve getirildik. Ünvanım ambulans sürücüsü. Yalnız biz işe alınırken paramedik mezunu olma zorunluluğu vardı. Diplomalarımız sayesinde bu işe girdik. Fakat mesleğimizi icra edemiyoruz. Sadece ambulans sürücüsü olarak çalıştırılabiliyoruz” ifadelerini kullandılar.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan da geçtiğimiz ay, 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde görevli sağlık personeli ve atama bekleyen sağlıkçılar için Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergeyi TBMM Genel Kurulda gündeme getirmişti. 

Paramedik Derneği Genel Başkanı Tarık Balcı da konu ile alakalı olarak, “Paramedikler sahada yer almak istiyor. Çok fazla sayıda atama bekleyen insan var. Evlerindeler şu an. Hastanelerde görev yapabilecek çok kaliteleri paramediğimiz var. Onlara en kısa sürede, en hızlı şekilde kadro verilmesi ve şu Covid-19’la mücadele günlerinde en ön saflarda yer almasını istiyoruz” dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2020, 01:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30