Baskıyla Türkiye'den netice alınmaz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ,  İngiltere   Dışişleri Bakanı  Jeremy Hunt ile ikili görüşmelerde bulunmak ve düşünce kuruluşu  Chatham House 'un "Değişen Dünya Düzeninde  Avrupa " konulu yuvarlak masa toplantısında konuşma yapmak üzere  Londra 'ya geldi.

Baskıyla Türkiye'den netice alınmaz
banner127

 ÇAVUŞOĞLU, BRUNSON VE KAŞIKÇI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU    

Mevlüt Çavuşoğlu  Londra'da gazetecilere yaptığı açıklamada  ABD 'li rahip  Andrew Brunson 'ın serbest bırakılması ve kayıp Suudi gazeteci  Cemal Kaşıkçı  ile konuştu.  

"BASKIYLA TÜRKİYE'DEN NETİCE ALINMAZ"  

Brunson'un serbest bırakılmasıyla ilgili konuşan Çavuşoğlu, "Benim vatandaşım veya başkasının vatandaşı.  Türkiye 'den gidip de  Almanya 'da suça karışan vatandaşlarımız var. Bu olabilir. Bazen kaza oluyor, bazen suça karışmış insanlar oluyor. ABD umarım anlamıştır, baskıyla Türkiye'den netice alınmaz. Yargı kararına uyulmalıdır." diye konuştu.  

"ORTAK BİR ÇALIŞMA GRUBUNUN OLUŞTURULMASI KONUSUNDA GÖRÜŞ BİRLİĞİ VAR"        

Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili konuşan Çavuşoğlu, "Suudların teklifiyle bir ortak çalışma grubunun oluşturulması konusunda görüş birliği var. Tüm dünya bu konuya odaklanmış durumda. Ortada kaybolan bir şahıs var. Herkesin duyarlılık göstermesi doğal. Sadece İngilizler değil, herkes bu konunun aydınlatılmasını istiyor" ifadelerini kullandı.  

ÇAVUŞOĞLU, İNGİLİZ MEVKİDAŞI İLE BİR ARAYA GELECEK

 Brize Norton Askeri Havalimanı'nda karşılanan Çavuşoğlu'nun İngiltere Dışişleri Bakanı'yla yapılacak görüşmelerde siyasi ve ekonomik ilişkiler, güvenlik ve terörle mücadele alanlarında işbirliği gibi ikili konuların yanı sıra başta  Suriye 'deki durum olmak üzere bölgesel gelişmeler, AB'yle ilgili konular ve İngiltere'nin AB'den ayrılış süreci hakkında görüş alışverişinde bulunulması bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30