Bin yıllık kardeşliği yaşar, yaşatırız

MHP’li vekil Esin Kara, “Şerrin tohumlarını ekmek için fırsat kollayan kandan besleniciler. Aynı mahallede aynı sokakta bir olan bizim aramıza hangi nifakı sokmaya çalışıyorsunuz! Bin yıllık kardeşliği yaşar, yaşatırız.”

Bin yıllık kardeşliği yaşar, yaşatırız
banner127

Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Esin Kara kişisel sosyal medya hesabından şu paylaşımları yaptı;

“Mahmut (Y) ve Mehmet (G) benim ilkokulda sınıf arkadaşlarımdı.İkisinin ailesi de doğudan Konya’ya göç etmişti..Yani kürt kardeşlerimizdi. Biz beraber oynadık okul bahçesinde…öğretmenimiz hiçbirimizi Türk- Kürt diye ayırmadı.Hepimize aynı bilgiyi ve şefkati sundu.

Mehmet bugün Konya’da başarılı bir avukat. Van’dan gelen ailesi onun okumasını sağladı. Mahmut benim çocukluk anılarımda burukluk olarak kaldı. Öğretmenimiz Servin Hanım’ın abisini okula çağırdığını uzun uzun konuştuğunu hatırlıyorum. Çok mücadele etti çok zeki okutun.

Bizler de yardımcı olalım dediği dün gibi aklımda. Çilingir olan abisi Nuh dedi peygamber demedi. “Mahmut benim yanımda anahtar ustası olacak”  Mahmut muhtemelen anahtar ustası oldu. Keşke abisi izin verseydi keşke…

Ali bizim komşumuzun oğlu.Annesi Gülizar Teyze ile annem camiden temizlik için yapılan her anonstan sonra mahalle camimizi beraber temizlerlerdi. Ali’nin düğününde bütün mahalle beraberdik.

Kürtçe şarkılar söylendi halaylar çekildi. Yurtdışından gelen babası bizlerin masasına gelip “böyle olmaz sizin içinde Türkçe şarkı çalalım ne istersiniz?” dedi. Bizim için oyun havasında beraber oynandı. Kürtçe halayın bir omuzu da biz olduk.

Şimdi siz şerrin tohumlarını ekmek için fırsat kollayan kandan besleniciler…aynı mahallede aynı sokakta aynı apartmanda bir ve beraber olan, aynı okula giden, aynı camide namaz kılan, düğünde halayda bir, acı cenazede bir olan bizim aramıza hangi nifakı sokmaya çalışıyorsunuz!
  
Hangimizin Kürt gelininden damadından, Türk gelininden damadından vazgeçecek! Burası Selçuklu Devleti’nin başkentliği yanında sevginin, hoşgörünün, merhametin başkenti Konya. Bin yıllık kardeşliği yaşar, yaşatırız!”

 

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2021, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30