Bu talimatı kim verdi?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuştu...

Bu talimatı kim verdi?
banner127

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Ana muhalefet partisi seçim sonuçlarının üzerine gölge düşürmeye çalıştı, başarılı olamadı.

Türkiye'ye sosyal gerilimler, siyasi kaos, darbe girişimleri, terör örgütleriyle diz çöktüremeyenlerin ekonomi kozunu da boşa çıkardık.

AK Parti'nin kaderiyle ülkemizin kaderini aynı görüyoruz. Bu ülke varsa, ayaktaysa, güçlüyse, hedeflerine doğru ilerliyorsa AK Parti işini doğru yapıyor demektir. Türkiye'nin başına bir hal gelirse, AK Parti olsa ne olur, olmasa ne olur?

Danıştay'ın andımız kararı

Bizim tek andımız İstiklar Marşımızdır. Fuzuli tartışmalarla milletimizi yormak yerine asıl işimize bakacağız.

"Mutabakatın ardından İdlib’de herhangi bir sorun yaşamıyoruz"

Soçi zirvesi ile işi iyi bir noktaya getirdik. İmzalar atıldığından bu yana İdlib'de bir sıkıntı yaşamıyoruz, bölgede huzur, sükun var. Mutabakatın ardından İdlib’de herhangi bir sorun yaşamıyoruz.

Bizim tek bir amacımız var; o da bölgedeki krize Suriye'nin toprak bütünlüğü temelinde her mezhepten ve kökenden kesimi kucaklayacak, adil, sürdürülebilir, demokratik, siyasi bir çözümün bulunmasıdır.

Kimseyi zorla, hala çok ciddi tehditlerin bulunduğu bir coğrafyaya göndermeyi aklımızdan dahi geçirmedik, geçirmeyeceğiz.

Bu dönemde, tüm kesimlerin kendi kaynaklarını daha etkin şekilde kullanarak çarkların dönmesini sağlaması çok önemlidir. Darbe girişiminin ertesi günü işinin başında olan milletimizden, bugün de aynı dirayetli ve millî tavrı göstermesini bekliyoruz.

"Fırat’ın doğusu bizim kırmızı çizgimizdir"

Sırada Fırat’ın doğusundaki terör örgütlerinin ortadan kaldırılması ve oraların gerçek sahiplerine verilmesi var. Münbiç’te oyalanmak yerine dikkatimizi Fırat’ın doğusuna çevirmekte kararlıyız. Fırat’ın doğusu bizim kırmızı çizgimizdir. Teröre fırsat vermemiz mümkün değildir. Çok yakında çalışmalarımızın sahadaki yansımaları görülecektir, bu son ikazdır.

Suriye’de, Türkiye’nin güvenlik altına aldığı her yerde aynı ümidi görmek mümkündür. Hem bölgedeki güçler hem de dünya kamuoyu, ülkemizin Suriye’de toprak işgali gayesiyle bulunmadığını artık tamamen kabul etmiştir.

Amerika, Münbiç konusunda vardığımız mutabakatı bizi oyalama aracı hâline dönüştürmüştür. Artık orada oyalanmak yerine dikkatimizi ve enerjimizi Fırat’ın doğusuna çevirmekte kararlıyız.

Kaşıkçı cinayeti soruşturması

Mesele büyük ölçüde aydınlatıldı. Kaşıkçı’nın öldürüldüğü ayan beyan ortada. Peki ceset nerede? Bu 18 kişi Kaşıkçı'nın kimler tarafından öldürüldüğünü biliyor çünkü fail bunların içinde. Yerli iş birlikçi kim, bunları açıklayacaksınız. Suudi Arabistan bu zandan kurtulamaz.

Merak edenlere elimizdeki bilgileri, belgeleri, orijinalleri vermemek suretiyle verdik, veriyoruz. Suudi Arabistan'a da verdik. Elimizde başka bilgi, belge yok değil, gün ola harman ola. Ama çok aceleci olmanın da anlamı yok.

Aslında fail belli. Peki bu 15 kişinin Türkiye'ye gelmesi talimatını veren kim? Pazar günü (Suudi Arabistan) Başsavcıyı Türkiye'ye gönderiyorlar. İstanbul'da başsavcımızla bir araya gelecekler, görüşmeler yapacaklar. Elimizde başka bilgi, belge yok değil, gün ola harman ola. Ama çok aceleci olmanın da anlamı yok.

Kılıçdaroğlu trollük yapıyor

Türkiye’ye cinayete ilişkin iftiraları ana muhalefetten önce cinayetin zanlıları atmaya çalıştı, Kılıçdaroğlu’nun yaptığı trollükten başka bir şey değil.

Türkiye'nin bu konuda takip ettiği yöntemleri herkes takdir ediyor, bir tek CHP Genel Başkanı yerden yere vuruyor. Sonra lafı döndürüp dolaştırıp para meselesine getiriyor. Bu kişinin, banka sahibi bir partinin başında olduğu için olsa gerek, her şeye rant penceresinden, para gözüyle baktığı anlaşılıyor. Tavrı içler acısıdır, böylesi vahşi bir cinayete bu kadar çarpık yaklaşmasını beklemiyordum.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2018, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30