Hatipoğlu: "Hemşehrilerimiz vaatlerimizin boş olmadığını görüyor"

Bakanların Eskişehir’e gelmesinin kendilerine güç verdiğini söyleyen AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, “Hemşerilerimiz bizim vaatlerimizin arkasının boş olmadığını görüyor. Bakanlarımızın vaatlerimizin arkasında durduğunu görüyor” dedi.

Hatipoğlu: "Hemşehrilerimiz vaatlerimizin boş olmadığını görüyor"
banner127

 Parti binasında yapılan toplantıda konuşan Hatipoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Biz bu yola çıkmadan önce 3 kere Türkiye’nin büyük araştırma kuruluşlarına Eskişehir’in sorunlarıyla ilgili kamuoyu araştırmaları yaptırdık. Bunların üçünde de en başta trafik sorunu ortaya çıktı ve Sayın Bakanımızın da destekleriyle biz ulaştırma konusunda şehir içindeki trafiği nasıl azaltırız nasıl hemşerilerimizi trafikte daha az vakit geçirtiriz, trafik çilesini nasıl bitiririz diye çalışmalar yaptık. Sonuçları da lansman toplantısında açıkladık. Bu çıkan sonuçlarda öncelikle Eskişehir’de 25 yıldır bir tane katlı kavşağın yapılmadığı ortaya çıktı. Bizi ve hemzelerimizi üzen mevcut belediyenin trafik sorunu ile ilgili hiçbir şey yapmadığı, yani şöyle bir şey görsek orada kavşak inşaatı, burada bir katlı kavşak inşaatı, bir yerde tramvayın yer altına alındığı bir inşaatı görsek diyeceğiz belediye de bunlarla ilgili bir şey yapıyor, bir çaba sarf ediyor derdik.

“BEKLEME SÜRELERİNİ 90 SANİYEDEN 20 SANİYEYE İNDİRECEĞİZ”

 Daha sonra dediğimiz gibi 15 adet katlı kavşakla Eskişehir’in belli noktalarında trafiği katlı kavşaklarla kırmızı ışıkların olmadığı akan bir trafik haline getirdiği, tramvayı da belli noktalarda şehirde yer altına almayı ve tramvayla ana yoların birleştiği yerlerde tramvay konusunda katlı kavşakla tramvayı yerin altına aldığımız projelerimizi geliştirdik ve lansmanımızda açıkladık bunları. Bunlarla neyi kast etmiştik. Özellikle trafiği yüzde 50 azaltacağımızı, bekleme sürelerini 90 saniyeden 20 saniyeye indireceğimizi tabi şehir içinde çok büyük bir hava kirliliği yaratan bu trafiğin günlük 3 ton yakıt tasarrufu sağlayacağın, zamandan ve yakıttan tasarrufla yedi yılda kendini amorti edeceğiyle ilgili çalışmalarımız var.

“HEMŞERİLERİMİZ BİZİM VAATLERİMİZİN ARKASININ BOŞ OLMADIĞINI GÖRÜYOR”

 Bizim lansmanımızdan önce yapamazlar, edemezler, bu projeler yapılamaz noktasındayken bizden bir hafta sonra yaptıkları lansmanda aynı şeyleri onların da yapmak istediklerini gördük ve lansmanda da bizden kes kopyala yapıştır yaparak trafiği rahatlatmak için belli projeleri sundular. Biz şunu söylüyoruz bunları yapmak için 25 yıl vaktiniz vardı. Yapsaydınız bugüne kadar yapardınız. Bizim projelerimizi yapılabilir buldunuz ki siz de kendi lansmanınıza koydunuz. Tabi bu projelerin dışında bizim çevre yolunda inşallah daha önce ulaştırma balalığımızın projelerini de bitirdiği kuzey çevre yolumuz var. İnşallah Sayın Bakanım onunla ilgili bizlere müjdeler verecek. Onun dışında bakanlarımızın gelmesi bize büyük güç veriyor. Hemşerilerimiz bizim vaatlerimizin arkasının boş olmadığını görüyor. Bakanlarımızın vaatlerimizin arkasında durduğunu görüyor.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30