Terörden temizleyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör operasyonlarıyla ilgili, "Şimdi de Münbiç'in etrafında hendekler kazıyorlarmış. Doğru, mezarlarını hazırlıyorlar" dedi.

Terörden temizleyeceğiz
banner127

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi sözleşmeli astsubay mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, “Ülkemizin caydırıcılığını en üst seviyeye taşımadan, bulunduğu bölgede barış ve emniyet içinde yaşaması mümkün değildir. Bizler bu anlayışla son 16 yılda savunma sanayimizi tahkim etmek için çok büyük adımlar attık. Göreve geldiğimizde yüzde 20’lerde olan yerlilik oranımızı yüzde 65’lere çıkardık” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi sözleşmeli astsubay diploma törenine katılarak bir konuşma yaptı.

Gece gündüz görev yapacak özveri abidelerini görüyorum. Mesleğinizi en güzel şekilde icra etmenizi bekliyorum. Vatanımızın bekası yolunda tüm emniyet güçlerimize, vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. 

"Hiç kimsenin vatanımıza göz dikmesine izin vermeyeceğiz"

Tüm güvenlik birimlerimizde yerli, milli ve asil duruşun güçlenerek devam edeceğine inanıyorum. Sizlerin de katılımıyla teşkilatımız asayişten, terörle, düzensiz göçle mücadeleye kadar çok daha güçlenerek yoluna devam edecektir. Bağımsızlığımızın nişanesi bayrağımızın inmesine asla izin vermedik. Adı, sanı, cüssesi ne olursa olsun hiç kimsenin vatanımıza göz dikmesine asla izin vermeyeceğiz. 

Biz bağımsızlığımızı birilerinin lütfuyla, kirli pazarlıklarla kazanmadık. Biz bugünlere daha ömrünün baharındayken, ana babalarının "Ya şehit ol ya gazi ol" diyerek gönderdiği kahramanların fedakarlığı sayesinde geldik. Biz "Ya istiklal ya ölüm" parolasıyla cepheye koşanların cesaretiyle bugünlere geldik. Bunun için ülkemiz bölgemiz, barışın, huzurun güvenin adıdır. 

"Münbiç'te mezarlarını hazırlıyorlar"

Bize zarar verebilecek hiçbir terör örgütü yoktur. Hiçbir kışkırtma bizi birbirimize düşüremez. Birlik, beraberlik ve dayanışması o kadar önemli ki. Bir diğer husus da caydırıcılığımızdır. Barış istiyorsan, güvenlik, huzur, esenlik, hürriyet istiyorsan savaşa hazır olacaksın. Cerablus'ta böyle olmadı mı? Afrin'de böyle olmadı mı? Oralarda üzerimize gelenlere o terör koridorlarını mezar etmedik mi? Geldikleri gibi gitmediler, o inlere gömüldüler. 

Şimdi de Münbiç'in etrafında hendekler kazıyorlarmış. Doğru, mezarlarını hazırlıyorlar. Bize fazla iş bırakmayacaklar anlaşılan o. Bizler bu anlayışla son 16 yılda savunma sanayimizi tahkim etmek için çok önemli adımlar attık. 

“BAĞIMSIZLIĞIMIZIN NİŞANESİ BAYRAĞIMIZIN İNMESİNE MÜSAADE ETMEDİK”

Konuşmasında, Türkiye’nin tarih boyunca medeniyetlere beşiklik yapmış, insanlık tarihine yön vermiş, tüm dünyanın gözlerini diktiği, son derece stratejik bir bölgede yer aldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “1071 Malazgirt Zaferiyle kendimize ebedi vatan kıldığımız bu toprakları, bin yıldır, önce Allah’ın yardımı, sonra da canından vazgeçen ancak cananı bildiği yurdundan vazgeçmeyen milletimizin dirayetiyle muhafaza ediyoruz. Tarih boyunca her türlü saldırıya ve ihanete rağmen medeniyetimizin timsali ezanlarımızın susmasına, bağımsızlığımızın nişanesi bayrağımızın inmesine müsaade etmedik” dedi.

“SAVUNMA SANAYİNDE YERLİLİK ORANINI YÜZDE 65’LERE ÇIKARDIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin caydırıcılığını en üst seviyeye taşımadan bulunduğu bölgede barış ve emniyet içinde yaşamasının mümkün olmadığını söyleyerek, konuşmasına şöyle devam etti: “Bizler bu anlayışla son 16 yılda savunma sanayimizi tahkim etmek için çok büyük adımlar attık. Göreve geldiğimizde yüzde 20’lerde olan yerlilik oranımızı yüzde 65’lere çıkardık. 2002 yılında yüksek dışa bağımlılık oranıyla 66 savunma projesi yürütülmekte iken, bugün yürütülen proje sayısı 618’e ulaştı.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatanımızın bekasına, milletimizin can güvenliğine kast eden yapıları artık ülkemiz sınırları içinde karşılamıyor, doğrudan bataklığı kurutacak adımlar atıyoruz. Nitekim bu çabalarımız sayesinde hem bölücü terör örgütüne katılanların sayısının, hem de teröristlerin eylem kapasitelerinin ciddi oranda azaldığını görüyoruz. Bir dönem Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde bazı ilçelerimizin sokaklarını işgale yeltenen teröristlerden hâlâ hayatta olanlar, bugün saklanacak delik arıyor” dedi.

“HİÇBİR VATANDAŞIMIZIN ÖZGÜRLÜK ALANI DARALMAMIŞTIR”

Son 16 yılda Türkiye’de hareket alanları daralanların; sadece teröristler, suçlular ve insanların huzuruna kast eden çeteler olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim dönemimizde özgürlükleri kısıtlananlar, yalnızca kendilerine suç işleme özgürlüğü vehmedenler olmuştur. Bunun dışında hiç kimsenin, hiçbir vatandaşımızın özgürlük alanı daralmamıştır. Bundan sonra da özgürlük-güvenlik dengesini azami derecede muhafaza ederek çalışmalarımızı yürüteceğiz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2018, 21:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30