Misyonumuzda yabancı futbolcu yok

Barış Orhunbilge: "Türkiye'de transfer tahtası kapanan takımlardan patır patır futbolcu çıkıyor. Bursaspor'dan ne gençler çıktı. Demek ki neymiş. Gençlere fırsat verilmiyormuş. Dernek statüsü ile bu işler olmuyor. Sabır lazım, strateji lazım, planlama lazım.”

Misyonumuzda yabancı futbolcu yok
banner127

Altınordu FK Ceosu Barış Orhunbilge: “Kadromuzda forma giyenlerin yüzde 40’ı özkaynak futbolcularımız. TFF 1.Lig çok sert bir lig. İnanılmaz bütçeler ile kurulmuş takımlar ile mücadele ediyoruz. Bu ligde sadece oyun felsefesi yetmiyor, savaşmak da gerekiyor.” 

Bu topraklarda futbol oynamak gerçekten çok zor. Herkes bu oyuna sonuç odaklı bakıyor. Hem denk bütçe yönetip hem de sportif başarı sağlamak cidden kolay değil.

Süper Lig'e çıkmak istemediğimiz gibi bir söylenti dolaşıyor. Bu doğru değil. Biz sadece Süper Lig'e çıkarsak yabancı oyuncu oynatmayacağız dedik. Bizim misyonumuzda yabancı oyuncu yer almıyor.

18 takım da şampiyonluk parolası ile lige hazırlanıyor. Bu mümkün değil ki. Takım takır takır Süper Lig'e gidiyor da biz engel oluyoruz diye bir şey yok. Önceliğimiz yetiştirici kulüp olmak. Hem yetiştirip hem de yarışabiliyorsak ne mutlu bize. Ballı kaymak.

Avrupa'dan onlarca takım bizi takip ediyor. Bizim önceliğimiz İstanbul'a futbolcu vermek değil, Avrupa'ya oyuncu vermek. Altınordu'yu izleyen kulüpler normal olarak TFF 1.Lig'i takip ediyor. Zeki Çelik transferi de bu durumun bir örneği.

Türkiye'de transfer tahtası kapanan takımlardan patır patır futbolcu çıkıyor. Bursaspor'dan ne gençler çıktı. Demek ki neymiş. Gençlere fırsat verilmiyormuş. Dernek statüsü ile bu işler olmuyor. Sabır lazım, strateji lazım, planlama lazım.” (Lig Radyo)
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30