Kişisel bilgilerinizi kaptırmayın!

Ülkemizde ve dünyanın birçok ülkesinde internet kullanan milyonlarca insanın sıkça kullandığı bir site olan Change.org hakkında dünya genelinde inanılmaz iddialar gündeme getiriliyor. Kişisel verilerin üçüncü kişilere satıldığı konusu ile de gündemden düşmeyen Change.org bu iddiaları reddetse de uzmanlar bu tarz sitelere çok fazla güvenilmemesini tavsiye ediyor.

Kişisel bilgilerinizi kaptırmayın!
banner127

Change.org gibi kar amacı taşımayan bu site için yatırımcılarının 1 milyon dolar gibi bir parayı harcaması da pek masum gözükmüyor. Özellikle siyasi manipülasyonların rahatlıkla yapılabildiği bu tarz sitelere kullanılacıların çok fazla ilgi göstermesi de ilerleyerek büyümesine neden oluyor. Birbirinden farklı imza kampanyalarıyla dijital ortamda ortak düşünceleri paylaşan insanları bir araya getiren siteler neredeyse her ülkede milyonlarca kullanıcılara ulaşıyorlar. Düşünce ve analiz kuruluşları bu siteler aracılığıyla milletlerin ve ülkelerin hassaslık derecelerini raporladığı ve ilerleyen zamanlarda ticari kazanca çevirdiğini açıklamış durumdalar. 

Modern siyasetin Google’ı olarak adlandırılan Change.org’un 200 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor. Her ay bu kullanıcı sayısı da artmaya devam ediyor. Hani diyorsunuz ya bu firmalar benim bilgilerimi nereden bulup da bana bu maili veya SMS’leri gönderiyor diye. İşte cevabı böyle küçük detaylarda gizli. Kampanyalara katılacağız, biz de fikrimizi paylaşacağız diye kişisel bilgilerinizi kaptırmayın deriz...

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2020, 03:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30