7 büyüklüğünde bir deprem olabilir

En tanınmış deprem profesörlerinden olan Celal Şengör, Ahmet Ercan'ı yerin dibine soktu, İmam Hatiplerle ilgili de olay bir açıklama yaptı.

7 büyüklüğünde bir deprem olabilir
banner127

Ünlü deprem uzmanı Prof. Celal Şengör, Ayvacık'ta yaşanan ve tüm Marmara Bölgesi'nde hissedilen depremle ilgili bomba açıklamalar yaptı. Şengör yakın zamanda 7 büyüklüğünde bir deprem beklediğini belirtip adresini de verdi. Yavuz Oğhan'ın programına konuk olan ünlü profesörün, İmam Hatip yorumu ise olay oldu. Şengör, '2019 yılı deprem yılı olacak' diyen Ahmet Ercan'ı da yerin dibine soktu. İşte Profesör Celal Şengör'ün gündeme oturan açıklamaları: 

'Çanakkale Ayvacık'ta yaşanan deprem 'büyük İstanbul depreminin öncüsü mü?' Jeoloji Profesörü Celal Şengör, Yavuz Oğhan'ın programında sarsıcı açıklamalar yaptı : - "Bunların hepsi Edremit'ten gelen fayı yüklüyor. Babakale'nin oralarda büyük bir deprem olabilir. Bin senedir olmuyor. 7 büyüklüğünde bir deprem olabilir.'

"Ayvacık'taki deprem Ezine fayı dediğimiz Kuzey Anadolu fayının güney kolunun hemen devamında meydana gelmiş bir depremdir. Bir normal fay depremidir. Kuzey batıya doğrultusu vardır eğimi de 70 derecedir. Bozcaada'da da depremler oldu. Bu güney kolunun en batı ucunun hareketli olduğunu gösteriyor"

Ahmet Ercan, '2019 yılı bir deprem yılı olacak ve 2025'e kadar sürecek. Bu deprem öncülerinden bir tanesi. Bunun arkasından gelecek. Bütün Türkiye için söylüyorum, 6, 6.5 ve 7'lik yıkıcı bir depremi görmemiz muhtemeldir" demişti. Bu açıklama Profesör Celal Şengör'ü çıldırttı. 'Ahmet Ercan kim' diyen Şengör açtı ağzını yumdu gözünü. 

 -"Ahmet Ercan kim kardeşim. Bir tane yayınlanmış açıklaması mı var. Kim bu insanlar ben bunu anlamıyorum. Bu konuda bir yayınını göstersin uluslararası.. Yok... "

Şengör, Ayvacık'ta yaşanan depremin küçük bir deprem olduğunu ifade ederken, küçük depremlerin büyük fayların üzerine yük bindirdiğini belirterek, "7 büyüklüğüne depreme varabilmek için 900 tane 5 büyüklüğünde deprem lazım" diye konuştu.

Depremin İstanbul'da büyük korkuya neden olmasını da yorumlayan Şengör, Ayvacık'taki deprem için "Biz bunlara sıfır büyüklük hasar diyoruz. Bu insanın kendi aptallığının neticesidir. Siz binanızı adam gibi yapmazsanız, kirişleri keserseniz başınıza gelir. Bu başınıza geldiği zaman da müstahak demektir" dedi.

Celal Şengör beklenen İstanbul depremi için kesin konuştu:  "İstanbul depremi 7'den büyük olacak. Mustafa Erdiğ'in yaptığı hesaba göre 8 bin bina kadayıf olacak. Bu söylediği bundan 18 sene evveldi. Cehalet en büyük sıkıntıdır. Eğer cahilseniz tabiat gelir sizi ezer. Ezmemesini istiyorsanız adam gibi doğa bilimlerini öğreneceksiniz. Tedbir alacaksınız, ona göre yaşayacaksınız. 

-Bu imam mektebi yapmakla olmuyor. Adam gibi doğa bilimleri ve doğa bilimlerine dayanan temel mühendislik bilimlerini yapacaksın. Ve halkına bunu anlatacaksın. 1999'da 30 bin vatandaşımız öldü. Bütün bunları siz bilmediğiniz için sürekli başımız derde giriyor. Öğrenmiyorsan kabahat sendedir. Adam gibi mektebe ihtiyaç var. Türkiye'de eğitim öldü. İki saat din dersi koyuyorsun ne faydası var onun. Etrafınıza bakın mektepler ne durumda. Neler okutuluyor?"

Celal Şengör, 2019 bütçesinde 9 Fen Lisesi, 151 Anadolu Lisesi ve 162 İmam Hatip Lisesi yapılmasının planlanmasını ise ağır bir yorum getirdi şunları söyledi: 
-"Bunu yapan bir millet deprem tarafından ezilmeye müstahaktır. Hayali kişiliklerle akıl dışı ümitlerle yaşarsanız gerçek gelir basar tokatı. Gerçeği öğrenmenin yolu da doğa bilimleri ve onlara dayalı temel mühendislik eğitimi ve bu eğitim ilkokulda başlar".

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2019, 14:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30