7'den 70'e herkes pedal çeviriyor

550 kilometrelik bisiklet yolu ve parkurlarıyla model şehir Konya'da vatandaşlar, mevsim el verdiği sürece bisikletten inmiyor.

7'den 70'e herkes pedal çeviriyor
banner127

Türkiye'de en fazla bisikletin kullanıldığı Konya'da, 7'den 70'e her yaştan vatandaş pedal çeviriyor.

Günlük hayatta bisiklet kullanımının oldukça fazla görüldüğü kent, 550 kilometrelik bisiklet yolu ve parkurlarıyla model şehir oluyor.

Yüzölçümü itibarıyla ülkenin en büyük ili olan 2 milyon 250 bin nüfuslu kent, geçmişten gelen bisiklete binme kültürü ve coğrafi özelliklerinin buna elverişliliğiyle dikkati çekiyor.

Ulaşımın yanı sıra spor ve hobi amacıyla pedal çeviren vatandaşlar, mevsim el verdiği sürece bisikletten inmiyor. Bisiklet kullanıcılarına yönelik yatırımlara ve hizmetlere sürekli yenileri eklenen kentte, bisiklet varlığı ve kullanım oranı da gün geçtikçe artıyor.

Kadın erkek 7'den 70'e her yaştan vatandaşın tercih ettiği bisiklet için Konya Büyükşehir Belediyesi, bisiklet tramvayı ve üst geçidi gibi imkanlarla şehir içinde kullanımı kolaylaştırıyor.

Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu'na da ev sahipliği yapan kentte, 250 metre pist uzunluğuna sahip Türkiye'nin ilk olimpik veledromunun inşaatı da devam ediyor.

Merkez Meram ilçesindeki bisiklet yarış pisti, yatırım tamamlandığında Türkiye'nin ilk kapalı veledromu özelliğine sahip olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30