Bir yıllık hasret sona erdi

Kovid-19 salgını sebebiyle bir yılı aşkın süredir ziyarete kapalı olan huzurevlerinin, kademeli normalleşme adımları kapsamında yeniden açılmasıyla yakınlarını göremeyen yaşlılar, sevdikleriyle yüz yüze buluşabilmenin mutluluğunu yaşadı.

Bir yıllık hasret sona erdi
banner127

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kovid-19 salgınının görüldüğü Mart 2020'den itibaren resmi ve özel huzurevleri, engelli bakım ve rehabilitasyon merkezleri ile çocuk evleri gibi tüm kuruluşlarda ziyaretçi yasağından "sabit vardiyalı" çalışma sistemine kadar pek çok önlemi devreye almıştı.

Kuruluşlarda kalan kişilerin sağlığının korunması amacıyla bir yıldan fazladır devam eden ziyaret kısıtı uygulaması, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda, 1 Haziran'dan itibaren sona erdi. Bu kapsamda kuruluşlardaki ziyaretlere, bu yerlerde kalan her kişi için haftada en fazla bir ziyaret olacak şekilde izin verildi.

Kademeli normalleşme adımları kapsamında alınan bu kararın ardından uzun süredir yakınlarını göremeyen huzurevi sakinleri de sevdikleriyle yüz yüze buluşabilmenin mutluluğunu yaşadı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30