Bu lezzet sürücülere fren yaptırıyor

Türkiye'nin leblebi üretiminde en meşhur ili Çorum'da çevre yolundan geçen sürücüler, yolun her iki tarafında yer alan leblebicilere uğramadan yolculuklarına devam etmiyor.

Bu lezzet sürücülere fren yaptırıyor
banner127

Çorum'dan geçen sürücüler, çevre yolunun her iki tarafında bulunan leblebicileri görünce lezzetiyle meşhur leblebisinden almak için mutlaka duraklıyor.

Samsun-Ankara kara yolu üzerindeki Çorum'da, yol kenarında leblebi satışı yapan yaklaşık 20 esnafın kümelendiği bölge "Leblebiciler Sitesi" olarak anılıyor.

Tuzsuz leblebinin yanı sıra tatlı, tuzlu, çikolatalı, acılı olmak üzere birçok leblebi çeşidinin satışa sunulduğu bölgede sürücüler, yolculuk sırasında tüketmek, evlerine ya da sevdiklerine hediye olarak götürmek için leblebi alıyor.

"Leblebiciler Sitesi"nde iş yerlerinin önünde kavrulan leblebinin kokusu kara yolundan geçen sürücülere bu lezzetli ve sağlıklı kuru yemiş için fren yaptırıyor.

Yaklaşık 25 yıldır aynı yolda leblebi satan Musa Duyar yaptığı açıklamada, yol boyunca yeni kavrulan leblebinin kokusunun hakim olduğunu söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30