Kivi üretimi yaygınlaşıyor

Yalova'da kivi yetiştiriciliğinde kalite ve verim artışı için uygulanmaya başlanan "Bal Arısının Kivi Bitkisi Polinasyonun Kullanımını Yaygınlaştırılması Projesi"nde ilk sonuçlar olumlu çıktı.

Kivi üretimi yaygınlaşıyor
banner127

Önemli üretim merkezlerinden Yalova'da kivi yetiştiriciliğinde kalite ve verim artışı için uygulanmaya başlanan "Bal Arısının Kivi Bitkisi Polinasyonun Kullanımını Yaygınlaştırılması Projesi"nde ilk sonuçlar olumlu çıktı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar Türkiye İstatistik Kurumunun 2018 yılı verilerine göre ülkede 62 bin ton kivi üretiminin 25 bin tonunun (yüzde 40), Yalova'da yapıldığını söyledi.

Parıldar, 14 soğuk hava deposu bulunan Yalova'nın, kivinin lojistik merkezi haline geldiğini belirterek, "Kivi üretim alanlarını artırmak için proje yürütüyoruz. Çınarcık ilçemizin Kocadere köyünde de kiviye uygun yeni alanlar tespit edip burada havza projesi üzerinde duruyoruz. Projemizi hazırladık ve bu sene bakanlığımıza sunduk." bilgisini verdi.

Parıldar, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsünün tescil ettirdiği "İlkaltın" kivisinin yaygınlaştırılmasıyla ilgili çalışmalarının da olduğunu aktardı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30