Köpekleri sıpaya saldırtan cani yakalandı!

Ankara'nın Haymana ilçesinde, çoban köpeklerine saldırttığı sıpanın telef olmasına neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Berat Kaya (24), sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı.

Köpekleri sıpaya saldırtan cani yakalandı!
banner127

Ankara Valiliği resmi web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı mesajla şüpheli Berat Kaya'nın yakalandığını ve adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Ankara Valiliği yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“03.05.2020 tarihinde 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan bir ihbarla, ilimiz Haymana ilçesinde B. K.nın kendisine ait çoban köpeklerini eşek yavrusunun üzerine saldırttığı ve bahse konu bir videoyu kendisine ait Tiktok sosyal paylaşım sitesi üzerinden yayımladığı tespit edilmiştir. Söz konusu ihbarı müteakip Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’na bilgi verilmiş ve Cumhuriyet Savcısı tarafından şahsın mevcutlu olarak adli makamlara sevk edilmek üzere gözaltına alınması talimatı ile şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili olarak adli soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur. “

Evinde bulunamayan Berat Kaya, Haymana İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince Haymana ilçesi Boğazkaya Mahallesi’nde yakalanarak gözaltına alındı. Nöbetçi Haymana Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Berat Kaya Adli Kontrol Şartıyla serbest kalırken, Kaya hakkında Kabahatler Kanunu uyarınca ayrıca işlem yapıldığı da öğrenildi.

Yavrusu kangal köpekleri tarafından vahşice katledilen yaralı anne eşek Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından koruma altına alınarak, tedavisine başlanıldı.

Olayın ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri yavrusunu kaybeden eşeğe sahip çıktı. Büyükşehir Belediyesi Veteriner ve Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Mustafa Şener sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile, yavrusunu kaybeden eşeğin güvenli bölgeye naklini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Kaya, “Haymana İlçesi Boğazkaya Köyü’nde ısırma vakası sonucu ağır yaralan ve olayda yavrusunu kaybederek mağdur kalan anneyi Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak olaya müdahil olup, güvenli bölgeye naklini gerçekleştirdik” açıklamasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2020, 20:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30