Bunlarda Yozgat Balıkları

Yozgat 'ın  Çekerek  İlçesine sulama amaçlı kurulan Süreyyabey Barajı, bölge halkının geçim kaynağı haline geldi.

Bunlarda Yozgat Balıkları
banner127

Bölge halkı, balık sezonunda tonlarca gümüş, sazan, çay ve alabalık üreterek  Avrupa  ve  Orta Doğu  ülkelerine ihraç ediyor. Bozkırın ortasında denizi olmayan Yozgat'ta yıllık 2 bin ila 4 bin ton arasında üretilen balıklar başta  İngiltere ,  Fransa ,  Hollanda  gibi ülkeler olmak üzere  Irak ,  Suriye  ve  İran  gibi ülkelerinin sofralarında yer buluyor.      

 "GEÇİMİMİZİ BALIKÇILIKLA SAĞLIYORUZ"

  Geçimini balıkçılık ile sağlayan  Mustafa Şahan , yaptığı açıklamada "Çekerek Barajı'nda balıkçılıkla uğraşıyorum. Sazan balığı, ırmak balığı ve sezonuna göre gümüş balığı tutuyoruz. Bunların hepsi yurt dışına ihraç oluyor, geçimimizi balıkçılıkla sağlıyoruz. Yozgat'ın denize kıyısı yok ama her sezon balık çıkartıyoruz. Bozkırın ortasında Avrupa'ya balık ihraç edebiliyoruz. 20'ye yakın teknemiz var 40-50 kişi balığa çıkıyor ve herkes buradan nasibini alıyor" dedi.            

"DENİZİMİZ YOK AMA BALIĞIMIZ ÇOK"

  İlçelerinden yurt dışına balık ihraç ettiklerini anlatan Bayram Şahan isimli balıkçı ise "Geçimimizi burada balıkçılıkla sağlıyoruz. Barajda genelde sazan, gümüş balığı, çaycı, alabalık avlıyoruz. Geçimimizi yaz kış buradan sağlıyoruz. Denizimiz yok ama balığımız da çok. Bu gurur verici bir olay Çekerek gibi bir ilçeden yurt dışına balık ihraç etmek çok güzel bir duygu" şeklinde konuştu.        

BALIKLARI İHRAÇ EDİYORUZ

  Balıkçılardan  Ayhan Şimşek  ise, "Balıkçılık yaparak geçimimizi sağlıyoruz. Barajımızda sazan, alabalık, gümüş balığı var. Onları tutuyoruz.  Türkiye 'de balık kültürü yok balık yiyen çok yok. Onun için bunları ihraç ediyoruz.  Gümüş  balığı daha çok  Almanya , İngiltere ve Fransa'ya gidiyor. Alabalık ve sazan balığı ise Arap ülkelerine gidiyor. İran, ırak ve Suriye'ye gönderiyoruz" dedi.  Çekerek Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Dursun Uslu ise barajlarında tuttukları balıkları sazan ve alabalıkları Irak, İran ve Suriye'ye, gümüş balığını ise  İtalya , Fransa, İngiltere, Hollanda gibi Avrupa ülkelerine ihraç ettiklerini söyledi. Uslu, "Bozkırın ortasındayız ama Yozgat'ta bizim de bir denizimiz var. Balığımız var. Burası bir derya buradan sebepleniyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2018, 18:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30