Bence Eskişehirspor'un kurtuluşu...

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa Tesislerde basın toplantısı düzenledi.

Bence Eskişehirspor'un kurtuluşu...
banner127

Çapa basın toplantısında, "Sezon içerisinde çok zor şartlar aldık. Bunun meyvelerini ligde kalarak alacağız. Ciddiyetimizi koruyarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Oyuncularım ve benim için önemli bir tecrübe oluyor. Oyuncularımın son dört maçta gösterecekleri performansları merak ediyorum. Ligde kalmayı garantilediğimizde oyuncularımızın tatil moduna geçmesine izin vermeyeceğiz. Biz profesyonel insanlarız. Bizim için lig 34. maçın son düdüğü ile bitecek.

Birlikte çalıştığım oyuncuların bugün tanınan ve aranan oyuncular olması Eskişehirspor'un geleceği adına çok önemli. Bu talepler doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bizim için yetenekli oyuncuları Türk futboluna kazandırmak çok daha önemli. Bu sezon forma giyen genç oyuncularımız altyapıda forma giyen daha genç arkadaşlarımıza güzel anlamda örnek oluyorlar. Bence Eskişehirspor'un kurtuluşu altyapısında. Geleceğimiz altyapıda. Yeter ki sabırlı olalım ve birlikteliği sağlayalım.

Kulüpte şartlar belli. Olmayacak şeylerin peşine düşmememiz gerekiyor. Olabilecek hedefler koymamız gerekiyor. Belirsizlikler ile uğraşmamız gerekiyor. Sezon sonunda gelecek sezon için bir dosya hazırlarım. Planlarımız bu olmalı. Şu hedefleri kovalayabiliriz. Yönetim oturur inceler ve bir karar alır. Hedefler kesişirse yolumuza devam ederiz.

Şu an Eskişehirspor'da 3 yıllığına seçilmiş bir yönetim kurulu var. Yaz döneminde seçimli genel kurul yapılacakmış gibi davranmanın bir anlamı yok. Şu an açıklanmış bir kongre yok. Bence bu konuları çok düşünmemek lazım.

Eskişehirspor camiası her zaman şampiyonluk hedefleyen bir camia. Bu camianın çok büyük ve köklü olmasından kaynaklanan bir durum. Ben gerçekleri anlatan bir insan oldum. Mevcut şartlar altında şampiyonluk kovalamak kolay değil. Her zaman dediğim gibi gerçekçi olmak her zaman çok daha iyidir.

Kaan Ay başkanımız ile sürekli görüşüyoruz ancak Türkiye'de gelecek için uzun vadeli planlar yapmak çok zor. 3-4 hafta kötü gidince takımdan gönderilmeniz konuşuluyor. Ajax gibi takımlardan övgü ile bahsediyoruz ancak onların yaptıklarını yapamıyoruz. Ajax bugün Şampiyonlar Liginde yarı final oynuyorsa bunun 8-10 yıllık bir geçmişi var. Bizim yaşadıklarımızı Almanya'da B.Dortmund takımı yaşadı. Doğru bir sistem kurdular ve çekilen çilelerin ardından artık sürekli şampiyonluk kovalayan bir takım haline geldi. Eskişehirspor'un planlaması belli. Benim düşüncelerim ve Kaan Ay başkanımızın düşünceleri belli. Eskişehirspor'un geleceğini benim planlamam mümkün değil. Eskişehirspor'un realist hedefler kovalayabilmesi için maddi yükünün hafifletilmesi gerekiyor.

Eskişehirspor'un Teknik Direktörü Fuat Çapa'da olsa başka bir antrenör de olsa Eskişehirspor bu maddi problemleri yaşamaya devam edecek.

Afyonspor maçı bizim için artık final niteliği taşıyor. Cemali, Ferhat, Kıvanç kesinlikle forma giyemeyecek. Furkan Balaban, Furgan Polat ve Sezgin Coşkun'un durumları hafta sonu kesinlik kazanacak. Hakan Aslantaş kart cezalısı. Keşke tam kadro ile bu maça çıkabilseydik. Mücadeleyi son dakikaya kadar devam ettiren bir kadroya sahibim. Afyonspor maçında da bu böyle olacak. Kazanmak istiyoruz. Fiziksel ve mental olarak maça hazır bir şekilde maça çıkacağız. Taraftarımız bugüne kadar çok ciddi desteklerde bulundu. Tribünleri coşkusu sahaya yansıdığında bizim işimiz daha da kolaylaşıyor. İç sahada artık sadece iki maç kaldı. Denizlispor maçında gördüğümüz atmosfer mükemmeldi. Kalan maçlarda da buna yakın bir atmosfer oluşursa güzel bir sezon finali yapmış oluruz " dedi.

Cemali Sertel kendisine yöneltilen sorulara özetle, "Ligde çok zor bir süreç yaşadık. Ligde göstermiş olduğum performanstan memnun değildim. Hocam bana güvenmeye devam etti. Oynadığım bölgeler bile değişti. Sonunda kendimi buldum ve iyi bir performans sergiledim.  Önümüzdeki sezon da Eskişehirspor'da kalarak şampiyonluk kovalamak istiyorum. Bunun için mevcut kadronun tutulması çok önemli" cevaplarını verdi.

Mevlüt Çelik de düzenlenen basın toplantısında, "Sezon başı benim için çok zordu. Eskişehirspor'da forma giyemeyeceğimi öğrenemeyince Bayrampaşa takımı ile idmanlara çıkmaya başlamıştım. İmzayı atmamışken Hocamız aradı ve Eskişehirspor'a geri döndüm. Döner dönmez de maça çıktım. Hocam bana sen yeteneklisin ama performansının yüzde 50'si ile oynuyorsun dedi. Doğru çalışma ile çok daha iyi performanslar sergilemeyi başardım.

Önümüzdeki sezon mevcut kadronun korunması çok büyük bir başarı olur. Şampiyonluğa oynayabileceğimiz bir kadromuz var. Ben de kalarak mücadele etmeyi çok isterim. Ligin bitmesi için artık dört maçımız kaldı. Afyonspor maçını alırsak garantileme durumumuz var. Bu maçı alıp rahatlamak istiyoruz " ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2019, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30