Erdoğan soruları yanıtladı

G-20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Atatürk Havalimanı'ndan Arjantin'e hareketinden önce açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerek Sayın Putin'le gerek Sayın Poroşenko'yla yaptığımız görüşmeler neticesinde, her ikisinin de bizden bazı talepleri oldu ve bu talepleri de bizler Sayın Putin'le Arjantin'de yapacağımız görüşmede kendilerine aktaracağız." dedi

Erdoğan soruları yanıtladı
banner127

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Buenos Aires’te düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Atatürk Havalimanı’ndan Arjantin’e hareketinden önce önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“G-20 toplantılarında oldukça geniş bir gündemle küresel ekonominin karşı karşıya kaldığı sınamaları ele alacağız. G-20’de serbest ticaret vurgumuzu yenileyeceğiz. G-20 Zirvesi’nde ikili görüşmeler gerçekleştireceğiz. G-20 Zirvesi’nin hitamında Paraguay ve Venezuela’ya resmi ziyaretlerde bulunacağım.”

Erdoğan basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

RUSYA-UKRAYNA GERİLİMİ 

Rusya-Ukrayna gerginliği ile ilgili olarak da Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün bizim Sayın Putin’le yaptığımız görüşmenin ana ekseninde, malum şu anda aralarında Ukrayna’yla devam eden süreç ve bu konuda neler yapılabilir, burada bir ara buluculuk rolü üstlenebilir miyiz? Bu konuyu her iki tarafla görüştük.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Gerek Sayın Putin’le gerek Sayın Poroşenko’yla yaptığımız görüşmeler neticesinde, her ikisinin de bizden bazı talepleri oldu ve bu talepleri de bizler Sayın Putin’le Arjantin’de yapacağımız görüşmede kendilerine aktaracağız.” şeklinde konuştu.

“TRUMP İLE MÜNBİÇ KONUSUNU GÖRÜŞECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arjantin’de ABD Başkanı Trump’la Münbiç konusunu görüşeceklerini söyledi.

RUSYA’NIN S-400 TESLİMATI

Erdoğan, S-400’lerin teslimatında kullanılan para birimine ilişkin “2019 yılının sonuna doğru Rusya S-400 teslimatını yapacak. S-400 teslimatında milli para ile alışveriş tezimiz hayata geçmiş olacak. ” ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2018, 22:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30