Netflix o dizinin bir bölümünü kaldırdı

Eğer Netflix’ten ‘Designated Survivor’ dizisini izlemek isterseniz bir bölümünün eksik olduğunu göreceksiniz. Çünkü RTÜK’ün başvurusu ile ‘sıkıntılı’ bir bölüm Türkiye'de yayınından kaldırdı.

Netflix o dizinin bir bölümünü kaldırdı
banner127

İnternet üzerinden film ve dizi içeriği sağlayan popüler platform Netflix, Ankara ile Washington arasındaki siyasi ilişkilerin konu edinildiği "Designated Survivor" dizisinin bir bölümünü RTÜK'ün isteği üzerine Türkiye servisinden kaldırdığını duyurdu. Bu engelleme RTÜK eliyle Netflix'e ilk müdahale oldu.

Netflix'ten yapılan açıklamada, "Türk yetkililerin isteği üzerine yerel kanunlara uygunluk açısından Designated Survivor'ın bir bölümü Türkiye'deki Netflix platformundan kaldırılmıştır." denildi.

Netflix, kaldırılan kısmın 'Designated Survivor''ın ikinci sezonunun yedinci bölümü olduğunu ve Türkiye dışındaki diğer bölgelerde izlenebildiği belirtti.

Dizide Türkiye Cumhurbaşkanı Fatih Turan, bir NATO toplantısı için ABD'ye gider. Burada ABD Başkanı Kirkman ile görüşür. Ortak basın açıklamasında Türkiye Cumhurbaşkanı nezaket kurallarını, devlet protokol kurallarını da aşarak ABD Başkanı'nın sözünü keser ve ABD'de yaşayan ve Türkiye'deki darbe girişiminin sorumlusu olan Nuri Şahin'in ABD'den iadesini ister.

Söz konusu bölümde, kanlı 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili FETÖ'nün aklanma çabası dikkatlerden kaçmamıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30