Kısa çalışma ödeneği kalkarsa zarar edersiniz!

Meral Akşener: "Akıl dışı adımlar yetmiyormuş gibi bir de üstüne utanmadan kısa çalışma ödeneğini kaldırdılar. Neymiş işsizlik sigortası fonuna çok yüklemişler. Yahu o fon sanki babanızın malı. En az 45 milyar liralık bir milli gelir kaybı ile karşı karşıya kalacağız."

Kısa çalışma ödeneği kalkarsa zarar edersiniz!
banner127

Meral Akşener şu ifadeleri kullandı;

“Biz yapacaklarımızı söyleyince ilk dedikleri ‘kaynak nerede’ demek oluyor. Türkiye’nin kaynağı var. AK Parti ve Sayın Erdoğan memlekette üreten ve istihdam sağlayan kim varsa hepsine düşman. Varsa yoksa eş, dost, yandaş. Türkiye’nin kaynakları o beş müteahhitin ayaklarına seriliyor. Kifayetsiz yönetim anlayışı ve müteahhit aşkının sonunda ekonomide oluşan hasar ortada. Pandeminin de etkisiyle de artık her sektör dertli. 

Peki durum böyleyken; üretenin, istihdam sağlayanları koruyayım, kollayayım demesi gereken iktidar ne yapıyor kurumlar vergisini artırıyor. Yani iş dünyasına destek olacağına sırtına yeni bir yük daha getiriyor. Kurumlar vergisini 2020 yılı için yüzde 23'e 2021 yılı içinde yüzde 25'e çıkarmaya hazırlanıyor. İşte size AK Parti'nin olağanüstü ekonomi vizyonu. Özel sektör nasıl küstürülür temalı bir kanun çıkarın deseler ortaya ancak böyle bir kanun çıkar. 

Allah aşkına siz bu ülkenin çalışanından, üreteninden ne istiyorsunuz? Hakkıyla helaliyle kazanmaya çalışana neden gıcık oluyorsunuz? Böyle iş bilmez bir ekonomi yönetimi olabilir mi? Böyle ahmaklık olabilir mi? Bu akıl dışı adımlar yetmiyormuş gibi bir de üstüne utanmadan kısa çalışma ödeneğini kaldırdılar. Neymiş işsizlik sigortası fonuna çok yüklemişler. Yahu o fon sanki babanızın malı. 

Şubat 2021’de 1 milyon 296 bin kişi kısa çalışma ödeneği aldı. Bu çalışanlarımıza yapılan ödeme ortalama 1588 lira. Bu parayı kesince ne olacak? işveren o işçileri çıkaracak. Peki o zaman devlet ne yapacak? Ortalama 1360 lira işsizlik maaşı ödeyecek. Yani O fondan neredeyse aynı para çıkacak. Bir de üstüne eğer bir buçuk milyon kardeşimiz işsiz kalırsa, yani üretimden çıkarsa en az 45 milyar liralık bir milli gelir kaybı ile karşı karşıya kalacağız.

Sayın Erdoğan anladık devlet yönetimini bilmiyorsun. Anladık ekonomiden de anlamıyorsun. Allah aşkına matematik de mi bilmiyorsun? Böyle bir hesap kitap ile ülke mi yönetilir? Allah akıl fikir versin. 

Aziz milletim Türkiye'nin aşılamayacak sorunu yok. Liyakatli kadrolar ve akılcı bir yönetimle Türkiye'nin üstesinden gelinemeyecek sorunu yok. Yeter ki devlet ciddiyetle yönetilsin. Yeter ki Devleti yönetenler önce millet, önce memleket diyebilsin.”
 

 

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2021, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30