O ÜLKEDEN TÜRK VATANDAŞLARINA TRANSİT VİZE DUYURUSU!

Hollanda hükümetindeki ‘Netherland Worldwide’ adlı siteden yapılan duyuruda, “1 Aralık 2022 tarihinden itibaren Amsterdam'daki Schiphol Havalimanı'nda transfer için havalimanı transit vizesine ihtiyacınız olabilir” denildi.

O ÜLKEDEN TÜRK VATANDAŞLARINA TRANSİT VİZE DUYURUSU!
banner127

 Hollanda hükümetinin sitesinde yer alan açıklamaya göre, Türk vatandaşlarının Aralık ayı itibariyle transit geçişler için vize almaları gerektiği açıklandı.

  Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sitesinde de konuyla alakalı olarak, "1 Aralık 2022 tarihi itibariyle hususî ve umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları Hollanda havalimanlarından transit olarak Schengen bölgesi dışına yapacakları transit geçişlerde transit vizeye tabi olacaklardır" açıklamasında bulunuldu.

 İŞTE TRANSİT BELGE İÇİN GEREKENLER

  Hollanda'nın resmi sayfasındaki açıklamada, "Transit vize almak için son 10 yıl içinde düzenlenmiş bir pasaport veya başka bir seyahat belgesi ibraz etmelisiniz. Bu belgenin en az 2 boş sayfası olmalı ve Hollanda'daki havalimanından geçişinizin tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır. Doldurulmuş ve imzalanmış bir Schengen vize başvuru formu göndermelisiniz. Çevrimiçi formda, yolculuğunuzun ana amacı olarak 'havaalanı geçişini belirtmeniz gerekir. Seyahat belgenizde sizinle birlikte seyahat eden her kişi kendi vize formunu sunmalıdır. Pasaport fotoğrafları için Hollanda gereksinimlerini karşılayan bir fotoğraf getirmeniz gerekmektedir. Başvurunuzun doğru bir şekilde değerlendirilmesini sağlamak için bir takım belgeler de sunmanız gerekir. Havaalanı transit kontrol listesine bakabilirsiniz" ifadelerine yer verildi.

 En erken seyahat planından 6 ay önce, en geç ise 15 iş günü öncesinden başvuru yapılması gerektiği vurgulanırken, başvurunun 15 takvim günü içinde bildirildiği 45 güne kadar da sürebileceği bildirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30