Ders Saatleri Azalacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Eğitimde 2023 Vizyon Belgesi'ni açıkladı. Esnek, modüler, daha az ders saati ve çeşidinin olduğu bir müfredat hazırlanacağını bildiren Selçuk, "Okul yöneticilerimizin yetki ve sorumluluklarını kısmen artırıyoruz.

Ders Saatleri Azalacak
banner127

Önümüzdeki süreçte tüm yöneticilerimizin ehliyet ve liyakat temelli olması konusunda ülke çapında bir bakış açısını da paylaşmış olacağız." dedi.

YABANCI DİL EĞİTİMİ YENİDEN YAPILANDIRILACAK

Okul mahalle spor kulüpleri kurulacağını açıklayan Selçuk, "Veriyi kullanmak politika geliştirirken bizim açımızdan son derece kritik. Bu yüzden de öğrenme analitiği platformu oluşturuyoruz." Milli Eğitim Bakanı Selçuk , yabancı dil eğitiminin de yeniden yapılandırılacağını bildirdi.

YÖK İLE İŞ BİRLİĞİ

Bakan Selçuk açıklamasında, "Okul yöneticilerinin yetki sorumluluklarını arttırıyoruz. 12 Eylül'den beri öğretmen yetiştirme konusunda belirli bir mekanizmamız var. YÖK ile işbirliği yapıyoruz. Eğitim Fakültelerinin muhakkak değişmesi lazım. Belli sayıda pilot Eğitim Fakülteleri oluşturacağız. Burada uygulama ağırlıklı çalışmalar yapılacak. Veriye dayalı yönetim bizim yine kritik unsurlarımızdan bir tanesi. Öğrenme analitiği platformu oluşturacağız" dedi.

OKUL-MAHALLE SPOR KULÜPLERİ GELİYOR

Bakan Selçuk, yeni eğitim vizyonu açıklamasında mahallere spor kulüpleri kuracağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2018, 21:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30