Ev almak isteyenler için yarın büyük gün! Konut kampanyası yarın açıklanacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orta gelirlilere konut kampanyasına ilişkin ayrıntıları 4 Ocak Çarşamba günü kamuoyuna duyuracak.

Ev almak isteyenler için yarın büyük gün! Konut kampanyası yarın açıklanacak
banner127

 Gayrimenkul uzmanlarının bu konuda yaptığı yorumlar ise, 'mortgage' adı verilen uzun vadeli ipotekli projenin orta gelirlerle alakalı söylenmesine rağmen dar gelirliler ve üst gelirliler içerisinde bir model oluşturacağını düşündürüyor.
 Uygulanacak faiz oranlarının yüzde 1 seviyesinin altında olması ve bunun sektörde 0.79-0.89 ve 0.99 olması bekleniyor.
 Kredide ayrıca, kişilerin gelirlerine bakma durumu da yaşanabileceğine değinen uzmanlar, kredinin kamu bankaları tarafından finanse edilecek olmasının kamu bankalarının da çok risk barındırmamasıyla sonuçlanabileceğini ifade ediyor. Uzmanlar, Türkiye’de kredi geri ödeme oranının Avrupa’ya göre yüksek olduğunu söyleyerek, Türkiye'de 'mortgage' kredisi kullananların çok az bir kısmının ödememe durumuna düştüğünü kaydetti.
  Öte yandan aralık ayında 1 milyon 370 bin seviyesinde kapanacağı öngörülürken, geçen yıl bu rakam 1.5 milyon seviyesinde seyretmişti. 
 Konut satışlarındaki düşüş oranının, Bakan Nebati ve Kurum tarafından yapılacak açıklama sonrasında yükselmesi bekleniyor.
 Uzmanlar, fiyatlarda bir yükselme olsa da bunun çok yüksek olmasını beklemezken, sektör olarak kampanyanın daha çok yeni inşaata girmek isteyen müteahhitleri ya da proje sahiplerini teşvik edici olması bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30