Gram altın için beklentiler yükseliyor

Altının gram fiyatı, haftanın son işlem gününe yükselişle başladı. Fed'in kararının ardından ONS altın fiyatlarındaki artışı arkasına alan gram altın, 2 bin TL seviyesini aştı. ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verilerinin etkisiyle altında düşüş bekleniyor.

Gram altın için beklentiler yükseliyor
banner127

Gram altın, ONS altındaki yükselişin etkisiyle 2 bin Liranın üzerine çıkarak, haftanın zirvesine çıkara rekor tazeledi.

ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verisi, beklentilerin üzerinde geldi. İstihdam verileri, 353 binlik artışla beklentilerin oldukça üzerinde gerçekleşirken işsizlik oranında bir değişiklik yaşanmadı. Bu gelişmelerin ardından altın fiyatları, ONS altın öncülüğünde aşağı yönlü bir seyir izledi.

BEKLENTİLER ETKİLEDİ

İstihdam verileri Fed'den erken faiz indirimi beklentilerini zayıflattı. Bu durum altın fiyatlarına baskı yarattı. ONS altın yönünü aşağı çevirirken gram altın fiyatı 2 bin Lira psikolojik düzeyinin altına sarktı.

İSLAM MEMİŞ'İN BEKLEDİĞİ RAKAM

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş yeni veriler ışığında beklentilerini açıkladı. Memiş'e göre;

İslam Memiş, "Gram altın tarafında tekrar 2 bin 70 TL seviyesini hedef alan bir yükseliş göreceğiz. Ondan sonra ise kademeli olarak dalgalı seyir göreceğiz. Ama ondan sonraki hedef 2 bin 90-2 bin 150 TL yaz aylarında 2 bin 500 - 2 bin 70 lira yılın son çeyreğinde ise 3 bin lira seviyesini beklemeyi sürdürüyorum." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30