Arsuz'dan Eskişehir'e teşekkür

Hatay Arsuz Turizm ve Kültür Derneği'nin düzenlediği programda Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e depremde bölgeye yapmış olduğu yardımlar sebebiyle teşekkür plaketi verildi. Önceden belirlenen programı sebebiyle programa katılamayan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanının yerine plaketi Başkan Vekili Mustafa Önder aldı.

Arsuz'dan Eskişehir'e teşekkür
banner127

Gerçekleştirilen törende konuşan Başkan Vekili Mustafa Önder, “İnsanlık tarihinin ilk yerleşim yerlerinden olan, birçok dini, kültürü bağrına basmış, gerek dostluk, gerek kardeşliğin önderi olan ve ülkemizin şeref nişanesi olan sevgili Hataylılar, sizleri Yunus’un sevgi kenti aşk-ı şehir namıyla Eskişehir adına saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Keşke yaşanmasaydı dediğimiz o günü biz de sizlerle yaşadık. Haberi alır almaz kent merkezi ve kırsal ilçe başkanlarımızla Yılmaz Başkanımızla bir araya geldik. Elimizdeki imkânlar dâhilinde belirlenen ihtiyaç malzemeleri ve arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için 235 gönüllü belediye personelimiz yola çıktı. 1999 Yalova depremini yaşayan biri olarak sizleri çok iyi anlıyor ve duygularınızı paylaşıyorum. Sizlerle gönül bağımız var. Üzülüyoruz, geçecek diyoruz. Umutlu olmak zorundayız. 40 yıl önce sizler çocuklarınızı Yılmaz Hocamızın kurmuş olduğu Anadolu Üniversitesine gönderdiniz. Ben üniversiteyi Antakyalı arkadaşlarımla okudum. Öyle bir anlattılar ki bana Hatay’ı sevmemek mümkün değildi. Bu sebeple arkadaşlarımla 1984 yılında şehrinizi ziyarete geldim. Dönerken buraya doyamadım çünkü burada kardeşliği, hoşgörüyü, kardeşliği gördüm. Bugün buraya gelmek duygusal anlar yaşatıyor bana. Beni böyle bir günle tekrar burası ile buluşturan Arsuz Belediye Başkanlığına, Arsuz Turizm ve Kültür Derneğine Başkanımız Yılmaz Büyükerşen adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

Arsuz Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Arslan “Eskişehir Büyükşehir Belediyemizin depremde bizlere gösterdiği dostluğu ve yardımlarınızı asla unutmayacağız. Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’e sevgimizi ve minnetimizi temsil eden plaketimizi size emanet ediyoruz” diyerek teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30