Bağ-Kur'lular bu haberi bekliyordu!

Yeni düzenlemenin hayata geçmesi Bağ-Kur'lulara erken emeklilik şansı doğuyor.

Bağ-Kur'lular bu haberi bekliyordu!
banner115

Bağ-Kur ve SSK arasındaki farkların eşitlenmesi adına hazırlanan tasarının hayata geçmesi durumunda Bağ-Kur'lular erken emekli olma hakkı kazanacak.

Bağ-Kur'lu ile SSK'lı arasında farkın eşitlenmesi adına yapılacak düzenlemenin hayata geçmesi durumunda Bağ-Kur'lular 7 bin 200 günle emeklilik hakkı kazanabilecek.  Bağ-Kur ve SSK arasındaki farkların eşitlenmesi gündeme gelmişti. Düzenleme hayata geçerse hem gelir hem de emeklilik süresinde emekliler arasında eşitlik sağlanacak.

BAĞ-KUR VE SSK ARASINDA FARKA DÜZENLEME

Prim süresindeki eşitlik düzenlemesi son şekli verildikten sonra yasa taslağı haline getirilecek. 2008'de gerçekleşen sosyal güvenlik reformuyla, işçi ve memurların emekliliği için istenen prim ödeme gün sayısı 7 bin 200 (20 yıl) olarak belirlenmişti.

DÜZENLEME BAĞ-KUR'LUNUN MAAŞINA POZİTİF YANSIYACAK

Normal şartlarda SSK'lılar için emeklilik tarihi hesaplanırken, ilk işe giriş veya sigorta tescil tarihi esas alınıyor. Bağ-Kur'da ise fiilen prim ödenen güne göre emekli olunuyor. Şuanki sisteme göre aynı çalışma şartlarında çalışan SSK işçi 48, Bağ-Kur'lu işçi ise 55 yaşında emekli olabiliyor.

5 YIL ERKEN EMEKLİ OLABİLECEK

Mevcut uygulamada Bağ-Kur'lular, SSK'ya geçerek daha erken emekli olabiliyor. Erken emeklilik imkanının yanı sıra yüzde 15-20 daha yüksek emekli aylığı almak mümkün. Bağ-Kur’luyu 9 bin yerine 7 bin 200 günle emekli edecek çalışma tamamlandığında yüz binlerce esnaf 5 yıl erken emekli olabilecek.

Kaynak: Güneş

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2019, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30