Bunlar öğrenci mi yoksa güvenlik mi?

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Eskişehir’de okul güvenlik kulübelerinde son sınıf öğrencilerine güvenlik nöbeti tutturulduğunu belirterek, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Bunlar öğrenci mi yoksa güvenlik mi?
banner127

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde Çakırözer, Bakan Selçuk’a eğitim vizyon belgesindeki “Şartları elverişsiz okulların fiziksel ve sosyal imkânları genişletilecektir” sözlerini hatırlatarak, “Bakın Eskişehir’deki bazı okullarda güvenlik, öğrenciler tarafından sağlanıyor. Öğrencilerin ve öğretmenlerin kendilerini değerli ve güvende hissedebileceği hiç bir açıklamanın yapılmadığı eğitim vizyon belgesinde 100 günlük eylem planındaki okulların güvenliğinin sağlanması hedefi de göz ardı edildi. Güvenliği öğrencilerin sağladığı okullarda, eğitimi nasıl vereceksiniz. Öğrenci ve velilerin haklı kaygıları derhal giderilmelidir Öğrenciler güvenlik kulübelerinde değil, dersliklerde okul sıralarında olmalıdır” dedi.

BAKAN SELÇUK’A SORDU

Son günlerde sık sık gündeme gelen ve öğrenci velilerinin de tepkisine neden olan Eskişehir’deki okullarda güvenliğin öğrenciler tarafından sağlanmasını Meclis gündemine taşıyan CHP’li Çakırözer, Meclis’te Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi.

Önergesinde Bakanın önceki gün 2023 eğitim vizyon belgesindesöylediği, “Şartları elverişsiz okulların fiziksel ve sosyal imkânları genişletilecektir” sözlerine dikkat çeken Çakırözer, “Sosyal donatılı okullar sözü veriyorsunuz ama bakın Eskişehirimizde Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ahi Evran Mesleki ve Teknik Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde güvenliğin öğrenciler tarafından sağlandığı basında yer aldı. Veliler, öğrenciler kaygılı. Güvenliğini öğrencilerin sağladığı bir okul, temel işlevi olan eğitim ve öğretimde istenen düzeye ulaşamaz. Bu sorun bir an önce giderilmeli ve derhal gerekli tedbirler alınmalıdır” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30