Çiftçiler yetiştiriciliğin inceliklerini öğreniyorlar

Tepebaşı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kütahya Yolu Hizmet Binası Toplantı Salonu'nda sebze yetiştiriciliği konusunda kurs düzenlendi.

Çiftçiler yetiştiriciliğin inceliklerini öğreniyorlar
banner127

Söz konusu eğitim, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı arasında yapılan iş birliği protokolü kapsamında Tepebaşı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli teknik personel Dr. Gül Kılıç tarafından veriliyor. Eğitime 20 çiftçi katılırken, 124 saat ve 9 modülden oluşan programda fide yetiştiriciliği, toprak hazırlığı, bitki besin elementleri, gübreleme ve doğru sulama yöntemleri anlatıldı. Söz konusu eğitimde ayrıca bitki koruma ürünlerinin doğru kullanımı, sebze hastalık ve zararlıları hakkında detaylı bilgi verildi.
 Üretilen ürünlerden daha fazla verim alınması, kaliteli tarım ürünlerine erişilebilirliğin sağlanması amacıyla düzenlenen Sebze Yetiştiriciliği kursu sonunda 9 modülden başarılı olan çiftçilere Tepebaşı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından sertifika verileceği bildirildi. Eskişehir İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince program dahilinde veya çiftçilerin talebi doğrultusunda program dışı olmak üzere tarım ve hayvancılık alanlarında konu bazlı eğitimler verilirken; faydalanmak isteyen çiftçiler ve ilgilenen vatandaşlar ilgili eğitim, toplantılara ve  kurslara başvuru yapabilecekler.
Söz konusu kursun 30 Ocak 2023 tarihine kadar devam edeceği öğrenildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30