Çocuk Kursları devam ediyor

Tepebaşı Belediyesi, Güz Dönemi Çocuk Kursları ile Eskişehirli çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerine destek olarak geleceklerine katkı sağlamaya devam ediyor.

Çocuk Kursları devam ediyor
banner127

Tepebaşı Belediyesi 2018 Güz Dönemi Çocuk Kursları devam ediyor. Yaklaşık 30 farklı branşta düzenlenen kurslara katılan çocuklar, güvenli bir ortamda sosyalleşirken kendilerini de geliştirmiş oluyor.

Çocukların sağlıklı bir biçimde gelişmesine katkı sağlanması amacıyla 23 Nisan gerçekleştirilen Güz Dönemi Çocuk Kursları kapsamında düzenlenen satranç ve oyun grubu kursları da yoğun katılım ile sürüyor. Uzman eğitmenlerin gözetiminde, başlangıç ve orta düzeyde satranç öğrenen 5-12 yaş arası çocuklar, planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğini kavrıyor. Satranç ile tanışan minikler; süratli, doğru ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olan aktivite sayesinde olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştiriyor.

Çocuklara yönelik olarak ilçe genelinde hizmet veren merkezlerde gerçekleştirilen oyun ve beceri grubuna katılan çocuklar da haftada 3 gün, 1 buçuk saat süreyle okul öncesi eğitime hazırlanıyor. 2014 ve 2015 doğumlu çocuklar, gerçekleştirilen oyun ve beceri grubu kursu ile sosyalleşirken, arkadaşlık ilişkileri kurma konusunda da tecrübe kazanmış oluyor.

Öte yandan drama, halk dansları, satranç, jimnastik, çocuk yogası, seramik, masa tenisi, piyano, bilgisayar, model uçak, bağlama, öykü yazarlığı, ritim, ebru, cam, bağlama gibi eğitimler de Güz Dönemi Çocuk Kursları kapsamında devam ediyor. Konu hakkında bir değerlendirmede bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “Çocuklarımıza yönelik düzenlediğimiz kurslar, yıl boyunca sürüyor. Güz dönemi kurslarının da yoğun ilgi görmesi mutluluk veriyor. Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın, güvenilir ve nezih bir ortamda, sağlıklı bir biçimde kendilerine katkı sağlamaları elbette çok önemli. 30’a yakın branşta gerçekleştirilen bu eğitimler, çocuğunun faydalı şekilde vakit geçirmesini isteyen anne ve babalar için de çok kıymetli. Çocuklarımıza hem zihinsel hem de bedensel anlamda katkı sağlayan bu kursları düzenlemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Güz Dönemi Çocuk Kursları, 18 Ocak 2019 tarihinde sona erecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30