Eskişehir'in o ilçesinde eczane yok!

Eskişehir’in 2 bin 200 nüfuslu ilçesi Han’da Eczane yok. Vatandaşlar sağlık ocaklarına yazdıkları reçetelerdeki ilaçlara belediye yetkilileri sayesinde ulaşabiliyor. Han Belediye Başkanı da ‘60-70 reçete yazdırılıyor, zarar etmezsiniz’ diyerek eczacılara çağrı da bulundu.

Eskişehir'in o ilçesinde eczane yok!
banner127

ES TV’de Soner Yüksel ve Arif Anbar’ın sorularını yanıtlayan Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı programda şu ifadeleri kullandı;

“İlçemizde Eczane yok. 7 yıldır insanlarımız reçetelerini bize veriyorlar. Bizler de ilaçları temin edip kendilerine ulaştırıyoruz. Han’da bir eczanenin olmadığını ve açılmasını istediğimizi gerekli mercilere bildirdik. Bu konuda halen bir çözüm bulunabilmiş değil. 2 bin 200 nüfusumuz var. Biz belediye olarak bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. İlaç temini konusunda üzerimize düşeni yapıyoruz. Sağlık ocağına günlük ortalama 60-70 reçete yazdırılıyor. Eczaneler burada zarar etmezler. Neden açmak istemiyorlar anlamış değiliz.

Han’da Covid-19 vakaları oldu. İlçemize de dışarıdan gelen bir kişi bulaştırmıştı. İyileştiler. Çok şükür bugünlerde bilinen vakamız yok. 

İnsanlara sarılmak istiyoruz. Tokalaşmak istiyoruz. Bunlar gönlümüzden geçiyor ancak yapamıyoruz. İnşallah pu pandemi en kısa sürede sona erer ve yeniden sarılma ve kucaklaşmaları görürüz.”  
 

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2020, 03:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30