İhracatın yeni nesil destekleri açıklandı

İhracatta yeni nesil destekler Eskişehir Sanayi Odası’nda (ESO) açıklandı. ESO tarafından, Eskişehir ihracatını ve çeşitliliğini artırmak için hayata geçirilen ‘İhracat Akademisi Projesi’ kapsamında İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) destekleriyle “Yeni Nesil İhracat Destekleri Eğitimi” gerçekleştirildi. 

İhracatın yeni nesil destekleri açıklandı
banner127

 ESO Meclis Salonunda yapılan eğitimlerin açılışında konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir’in ihracatla büyüdüğüne dikkat çekerek, “Şu an 4,3 milyar dolar civarında ihracatımız var ve günden güne de büyüyerek devam ediyor. Türkiye'nin birçok yerinden yatırımcılar Eskişehir'i cazibe merkezi olarak görüyor ve burada üretimlerini yapmaya, ihracat gerçekleştirmeye geliyor. Ancak zaman zaman ihracatta devlet desteklerinin az olduğundan da bahsediyoruz. Biz sanayiciler biraz daha hiperaktif, biraz daha hızlı bir şekilde sonuca ulaşmak istiyoruz. Neticede orta ölçekte ihracata yeni girmek isteyen ya da ihracata yeni başlamış firmalar içinde bir potansiyel mevcut. İhracatın en azından Eskişehir ölçeğinde geliştirebilmesi için desteklerden faydalanmak gerektiğinde fazlasıyla inanıyorum.” dedi. 

ESO Dış Ticaret İstihbarat Merkezi 

 Eskişehir Sanayi Odası olarak, ihracat ile ilgili ciddi çalışmalar yaptıklarını ve bir ekibin bu işlere zaman ayırdığından bahseden Kesikbaş, “Genel Sekreter Yardımcımız İsmail Bey ve ekibi bu işe çok fazla emek veriyor. Özellikle, ESO Dış Ticaret İstihbarat Merkezi 100’ün üzerinde üyemize hizmet verdi.  Birçok yurt dışındaki firmanın veri tabanlarından hangi firmalar olduğu, nerelere ithalat yaptığı, nerelere ihracat yaptığıyla ilgili bilgileri veri olarak sunduk.” diye konuştu. 

Yeni ülkeler keşfetmek

 2024 yılının çok kolay bir yıl olmayacağını söyleyen ESO Başkanı Kesikbaş, “Uzakdoğu’dan ciddi bir fiyat baskısı söz konusu. Bu yüzden rekabet gücümüzü kaybetmemek için daha kreatif işler yapmamız gerekiyor. Avrupa'daki daralmaya paralel olarak pazarlarımızı mutlaka çeşitlendirmemiz gerekiyor. Bu çeşitlendirme içerisinde de daha çok araştırma yapmamız ve birçok ülkeyi yeniden keşfetmek lazım. Özellikle yeni müşterileri kendi portföyümüze katmamız, yeni ve farklı ürünleri piyasaya sürmemiz gerekiyor.” dedi. Destekler ve detayları ESO Başkanı Kesikbaş’ın yaptığı açılış konuşması sonrası yapılan eğitimlerde; İMMİB Şube Müdürü Burhan Cebre; Yurt Dışı Fuar Desteği, Yurtiçi Fuar Desteği, Pazara Giriş Belgeleri Desteği, Küresel Tedarik Zinciri Proje Desteği hakkında bilgiler aktardı.  İMMİB Şube Müdürü Remziye Ergün Kayılı; Birim Kira Desteği, Tanıtım Desteği, Yurt Dışı Marka Tescil Desteği, Tasarım ve Ürün Geliştirme Projesi Desteği, Marka ve TURQUALITY® desteklerini açıkladı. İMMİB Şube Müdürü İbrahim Şen; E-İhracat Destekleri, Yurtdışı Pazar Araştırması Desteği, Çok Kanallı Zincir Mağaza Desteği, İhracat Konsorsiyumu Desteği, Pazara Giriş Projesi Hazırlama Desteği, DYS Kayıt İşlemleri, Yurt Dışı Şirket ve Yurt Dışında Yerleşik Şirkete Ait Marka Alım Desteklerinden bahsetti. Eximbank Eskişehir Şube Müdürü Önder Ergen ise Türk Eximbank Kredileri ve Sigorta Ürünleri hakkında bilgi verdi. Yoğun katılımla yapılan etkinlikte katılımcıların ihracatla ilgili soruları da cevaplanarak eğitimler interaktif şeklinde gerçekleştirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30