Kargalar oyunu Selçuk halkı ile buluştu

Eskişehir’in köklü tiyatro gruplarından Sui Generis Tiyatro tüm Türkiye’de sahne açmaya devam ediyor. 

Kargalar oyunu Selçuk halkı ile buluştu
banner127

Sevilen tiyatro ekibi İzmir Selçuk Belediyesi tarafından organize edilen 2. Efes Tiyatro Festivaline davet edildi. Selçuk Belediyesi’nin amfi tiyatrosunda sergilenen Kargalar adlı oyun bütün Selçuk halkının beğenisi ile karşılandı. 

Oyunun yönetmenliğini başarılı oyuncu Kutan Gökkaya üstlendi. Oyunda Hüseyin Akçar, Büşra Karadan, Merve Öztuna, Tuna Can Ünver, Mert Efe Dursun ve Alperen Karakuş rol alırken, 14 Yıldır aralıksız faaliyet sürdüren tiyatro, her yerde olduklarını ve olacaklarını ısrarla vurguluyor.

Festival’de oynanan oyun, yakın zamanda kaybedilen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Dekoratörü Ahmet Ertap adına oynandı. Sui Generis Tiyatro’ya yaptığı dekorlarla ekip tarafından unutulmayan Ahmet Ertap, oyun sonunda alkışlarla anıldı.

Oyunun sonunda Selçuk Belediyesi Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel tarafından tiyatronun koordinatörü Av. Hüseyin Akçar’a Efes’in ünlü Artemis tapınağının heykeli hediye edildi. Ekibin özverisine dikkat çeken Sengel, sergiledikleri oyundaki başarılarından ve vefa örneğinden dolayı grubu tebrik ettiğini belirtti. Böylesine farklı bir mekanda ve yaklaşık 600 kişinin katıldığı gecede oyun oynamanın farklılığına değinen Grup Koordinatörü Av. Hüseyin Akçar, bu oyunun dekorlarını yapan değerli dekor ustası Ahmet Ertap’a saygı olarak oynanmasından dolayı üzgün ve bir o kadar da onu tanıdıkları için şanslı olduklarını dile getirdiler. Yaptığı dekorların içinde oyun oynayarak kendisini unutmayacaklarını vurgulayan Akçar, bütün Selçuk halkına teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30