Kazım Kurt'dan İttifak açıklaması

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ES TV'de yayınlanan Ekstra gündem programında MHP ile AK Parti'nin arasındaki gerilimi değerlendirdi.

Kazım Kurt'dan İttifak açıklaması
banner127

MHP NEYİ İSTERSE O OLUR

Kazım Kurt programda, "Türkiye siyasetinde belirsiz bir ortam var. Bu ülke 100 yıla yakın bir süredir parlamento ile yönetilen ülke. Parlamentonun artık hiçbir kıymeti kalmadı. Siyasilerin de bu yerel seçimlere nasıl gireceği meçhul. 24 Hazirandan önce ilkesiz bir birliktelik oluşmuştu. Erdoğan’ın en çok ihtiyacı olduğu dönemde böyle bir ayrılık yaşandı. AK Partililer kendilerinde olmayan bir güç ile MHP’lilerin desteğini alarak Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçtirdiler. Benim düşüncem o akşamdan itibaren MHP’den kurtulmanın yollarını aramaya başladılar. Ancak meclisteki koltuk rakamları onları MHP’ye mahkûm etti. MHP ciddi anlamda kilit bir parti konumuna geldi. Erdoğan artık istediği kadar Eyy desin mecliste MHP hangi yasa tasarısının kanunlaşmasını isterse o kanun yasalaşır.

RAHATLADIK DİYEMEYİZ

Her parti her zaman en iyi adayıyla seçime girer. AK Parti’nin de diğer partiler gibi Eskişehir’de en iyi adayı ile seçime gireceğini düşünüyorum. MHP’nin de Eskişehir’de ciddi isimler ile temas halinde olduğunu ve aday çıkartacağını biliyoruz. Siyasette 2+2 her zaman 4 etmez. Yasal bir ittifak olmasa dahi bu kentte en iyi ittifakı Yılmaz Büyükerşen hocamız halkıyla kurmuştur. Bu ittifak sayesinde kendisi 19 yıldır görevinin başındadır. AK Parti ve MHP arasındaki birliktelik sona erdi diye biz daha da rahatladık diyemeyiz. Biz kendi gücümüze güveniyoruz." ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2018, 22:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30