Kazım Kurt’un açıklamalarına sadece güldük

İsmail Candemir, "Alpu’da URAYSİM yatırımı yaklaşık 10 yıldır devam etmekte. Bu tarz projelere destek olmak lazım. URAYSİM projelerini yaptırmayız diyorlar. Bu tarz zihniyetlerle Türkiye zaten yıllardır uğraşıyor. Kazım Kurt’un açıklamalarına sadece güldük."

Kazım Kurt’un açıklamalarına sadece güldük
banner127

MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir 222Haber.com'a özel açıklamalarda bulundu.

İsmail Candemir şu ifadeleri kullandı;

“Alpu’da URAYSİM yatırımı yaklaşık 10 yıldır devam etmektedir. Ülkemiz için önemli bir projedir. Üretilen hiçbir raylı sistem aracı bu merkezlerde testlerden geçmeden kullanılamaz. Bildiğim kadarıyla da Avrupa'da sadece 3 ülkede bu test merkezlerinden var. Biz de dördüncüsü olacağız. Bu proje Eskişehir ekonomisine çok büyük katkılar sağlayacak. Milli ekonomi açısından da oldukça önemli. Bu tarz projelere destek olmak lazım.

Bu tip önemli yatırımların yapıldığı bölgelere de ilgi normal olarak artar. Bu Eskişehir’e ve Türkiye’ye özel bir durum değildir. Dünyanın her yerinde tasvip etmesek de durum böyledir. Eskişehir ile alakası olmayan kişilerin bu bölgelerden arazi satın alması hukuksal açıdan da problem teşkil etmemektedir. Doğrudur, değildir, etiktir ve etik değildir. Bu konular tartışılır orası ayrı. Böyle bir durum var diye Alpu Raylı Sistemler İhtisas Endüstri Bölgesine karşı mı çıkalım. Eskişehir’in bu bölgeye ihtiyacı var. Şehrimiz demiryolu yolcusu geleneğine sahip bir şehirdir. 

URAYSİM projelerini yaptırmayız diyorlar. Bu tarz zihniyetlerle Türkiye zaten yıllardır uğraşıyor. Kazım Kurt’un açıklamalarına sadece güldük. Onlara kalsa İstanbul’da 1. Boğaz köprüsü de olmayacaktı. İkincisi ve üçüncüsü de olmayacaktı. Marmaray da olmayacaktı. Nitelikli sanayi yatırımlarının önü hep bir şekilde kesildi. Eskişehir’in bu tarz yatırımlara ihtiyacı var. Bazı siyasiler Eskişehir ekonomisini canlandıracak projelere hep karşı çıkıyorlar. Eskişehir’in sahipsizlik problemi var. İnsanlar samimi değil. 

Keşke 20 yıl önce Yılmaz Büyükerşen tramvayları yabancılara değil de, TÜLOMSAŞ’a yaptırsaydı. O zaman Büyükerşen yerli üretimi tercih etseydi bugün TÜLOMSAŞ’ın durumu çok farklı olurdu. Yılmaz Büyükerşen TÜLOMSAŞ’a ‘siz yapamazsınız’ demiş ve yapılan çağrıları olumsuz yanıtlamıştı. Daha sonra TÜLOMSAŞ tarafından ray aralıkları ile ilgili başka bir çağrı yapıldı, en azından bakımlarını yapalım dediler. Buna da karşı çıktılar. Standart dışı ray aralığı kullanıldı. Bu tramvay setleri TÜLOMSAŞ’a yaptırılmış olsaydı bugün TÜLOMSAŞ Avrupa'da ciddi anlamda söz sahibi bir firma olabilirdi. Ülkemiz yaygınlaşan hafif raylı sistemlerin üretim merkezi haline gelebildi. Ama Yılmaz Büyükerşen Bombardier markasını tercih etti. Sonra da Skoda ile devam etti. 

Türkiye’de Türk Standartları geçerlidir. Eskişehir’de ise Yılmaz Büyükerşen standartları. Herkesin bildiği üzere Eskişehir’de bir damacana su sorunu yaşandı. Nerede ise tüm firmalar 19 litrelik su damacanaları kullanırken, Eskişehir’de 12 litrelik su damacanaları tercih ediliyor. Bu işin genel standardı 19 litredir. Edindiğimiz bilgilere göre Türkiye’de sadece bir firma 12 litrelik damacanalar üretiyor. Bu firmanın da kapasitesi belli. Yanlış bir damacana seçimi halkımızın bu sıkıntılar ile karşı karşıya kalmasına neden oluyor.”

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 16:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ayhan Gülhan
Ayhan Gülhan - 3 yıl Önce

Eskişehir'in sorunlarını iyi analiz edip dile getirdiğiniz için teşekkürler. Başarılar dilerim başkan.

SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30