Öğrencilere İklim Değişikliği Farkındalık Etkinliği düzenlendi

Uçan Bisiklet İlkokulu (Başka Bir Okul Mümkün Eskişehir-Özel Yaşam Köyü İlkokulu) öğrencilerinin talebi üzerine, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı tarafından “İklim Değişikliği Farkındalık Etkinliği” gerçekleştirildi.

Öğrencilere İklim Değişikliği Farkındalık Etkinliği düzenlendi
banner127

 Haller Gençlik Merkezi Frigya Salonu’nda Uçan Bisiklet İlkokulu’nun (Başka Bir Okul Mümkün Eskişehir-Özel Yaşam Köyü İlkokulu) 6-11 yaş arası yaklaşık 60 öğrencisine “İklim Değişikliği Farkındalık Etkinliği” düzenlendi.


İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan öğretici sunumun ardından öğrencilerin soruları yanıtlanarak, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında yapılabilecekler hakkında, öğrencilerin talep ve önerileri dinlenerek etkinlik tamamlandı. İklim farkındalık etkinliğinin sonunda, etkinliğe katılan çocuklar, “İklim değişikliği nedir? Etkileri nelerdir? Bizler ne yapabiliriz? Atık nedir? Geri dönüşüm nedir? Neden atıklarımızı geri dönüştürmeliyiz? Karbon ayak izi nedir? Karbon ayak izimizi nasıl azaltabiliriz?” gibi sorularına da cevap buldular.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30