Tepebaşı'nda İklim Akademi Eğitimleri başlıyor

Tepebaşı Belediyesi’nin iklim değişikliği ile mücadele kapsamında hayata geçirdiği “Tepebaşı İklim Sözcüleri” programı kapsamında, “Tepebaşı Belediyesi İklim Sözcüleri ile İklim Akademi Eğitimleri-1” başlıyor.

Tepebaşı'nda İklim Akademi Eğitimleri başlıyor
banner127

İnsan ve çevre odaklı hizmet anlayışı sayesinde Çevrenin Oscar’ı olarak da bilinen Uluslararası Energy Globe Ödülü’nü Türkiye’ye ilk defa getiren Tepebaşı Belediyesi, sürdürülebilir ve iklim dostu bir Tepebaşı inşa etmek için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Son olarak Tepebaşı Belediyesi’nin “Tepebaşı İklim Sözcüleri” programı kapsamında, “Tepebaşı Belediyesi İklim Sözcüleri ile İklim Akademi Eğitimleri-1” Tepebaşı Belediyesi Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda başlıyor. Eğitimler kapsamında ilk olarak “Tarihsel Çevre Sorunlarının Dünü Bugünü Yarını ve Ekolojik Okuryazarlık” ele alınacak.

Eğitim boyunca katılımcıların ‘doğa algısı’ üzerine düşünmelerini, ‘ekoloji’ kavramını yakından tanıyarak yaşamla ilişki kurmalarını, ‘ekolojik okuryazar’ bir bireyin günlük hayatında neleri göz önünde bulundurabileceği ve hangi adımları atabileceği üzerine örnekler görmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen eğitim, 24 Şubat Cumartesi saat 12.00-17.00 arasında Tepebaşı Belediyesi Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda gerçekleştirilecek. Eğitimde, “Tarihsel Çevre Sorunlarının Dünü Bugünü Yarını” eğitiminde konuşmacı olarak Eskişehir TEMA İl Temsilcisi Dr. Gürsel Gür, “Ekolojik Okuryazarlık” da ise konuşmacı olarak TEMA Eğitim Bölümü Program Geliştirme Koordinatörü Özge Oğuz yer alacak.

Eğitim boyunca; ‘Doğa nedir ve nerededir?’, ‘Ekoloji kavramının yaşamdaki yeri nedir?’, ‘Ekolojinin temel ilkeleri nelerdir?, ‘Gezegenimizin ekolojik gündeminde neler oluyor?’, ‘Biyolojik çeşitlilik neden önemlidir?’, ‘İklim krizi yaşamımızı ne yönde etkiliyor?’, ‘Ekolojik okuryazar olmak ne demek?’, ‘Beslenirken, alışveriş yaparken, enerji kullanırken ardımızda neler bırakıyoruz?’, ‘Ekolojik bir dönüşümün temelleri nelerdir?’, ‘Yaşama onarıcı bir gözle bakmanın yolu nerelerden geçiyor?’, ‘Yaşamı savunmak için kaynaklarımız neler?’ ve ‘Ekolojik okuryazar olmak için nereden başlayabiliriz?’ başlıkları ele alınacak.

Öte yandan yetkililer, dışarıdan katılımların kontenjan ile sınırlı olduğunu belirterek, eğitime katılmak isteyenlerin ise afişte yer alan QR Kodu okutarak başvuru formuna ulaşabileceklerini bildirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30