Vatandaşlar Halk Ekmeğe yöneldi

Eskişehir’de ekmek fiyatı 1,25 Liraya yükselince vatandaş fiyatı 80 Kuruş olan Halk Ekmeğe yöneldi.

Vatandaşlar Halk Ekmeğe yöneldi
banner127

Aradaki 45 Kuruşluk fiyat farkı nedeniyle Halk Ekmek Büfelerine zam sonrası büyük talep olurken, Halk Ekmek Fiyatının artıp artmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Bütçesinin hesabını yapan vatandaş halk ekmeğe dönüş yaptı. Her zamda aynı manzaranın yaşandığı halk ekmek satış büfeleri, fırınlardan 45 kuruş daha ucuza ekmek almak isteyen Eskişehirlilerin adeta akınına uğruyor.

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı öncesi Eskişehir Ticaret Odası (ETO) meclis toplantısının Mayıs ayı dönem toplantısında alınan ekmek zammı kararı bayramın hemen ardından hayata geçirildi. İç Anadolu Fırın İşverenleri Sendikasının talebi üzerine Eskişehir’de faaliyet gösteren fırın işletmelerinde daha önceden 1 liraya satılan 200 gram ekmeğe 25 kuruş fiyat artışı yapılmıştı. Yeni ekmek zammının uygulanması ile birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından imal edilen ve aynı gramajda 80 kuruşa satılan halk ekmeğe olan talep de arttı.
Yapılan zammın ardından halk ekmeğe olan talep deki artışında üretimin artmasına neden olduğunu belirten yetkililer “Fırıncıların zam talebini hayata geçirmesinin ardından halk ekmek satışlarında da beklenenin üzerinde satış olmaya başladı. Vatandaşın yanı sıra yemek salonları da 80 kuruşa sattığımız halk ekmeğe yöneldi. Nüfusu kalabalık olan aileler başta olmak üzere halk ekmeği tercih edenlerin sayısı da her geçen gün daha da artıyor” şeklinde açıklamada bulundular. Ekmek fiyatına yapılan zammın ardından fırın yerine ihtiyaçlarını halk ekmek büfelerinden gideren Eskişehirliler, mevcut fiyatın uzun süre daha devam etmesi için Büyükşehir Belediyesine de çağrıda bulundular. (İstikbal Gazetesi)

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2019, 21:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30