Yabancı dil o kadar da zor değil

Eskişehir'de İngilizce öğretmeni Davut Atış, Avrupa'da iş birliği yaptığı okullardaki çocuklarla öğrencilerini sınıfta canlı internet yayınında sohbet ettirip kültür alışverişi yapmalarına olanak sağlayınca yabancı dil eğitiminin zorluğunu ortadan kaldırdı.

Yabancı dil o kadar da zor değil
banner127

Eskişehir'de Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Kardeşler Ortaokulunda İngilizce öğretmenliği yapan Davut Atış, öğrencilerinin daha kolay yabancı dil öğrenmelerini sağlayabilmek için Avrupa ülkelerinde yaşayan öğrencilerle kendi öğrencilerini internet üzerinden karşılıklı sohbet ettiriyor. Üniversite Öğrencilerinin Hareketliliği İçin Avrupa Bölgesi Eylem Tasarısı (ERASMUS) bünyesindeki "eTwinning" platformunda Kardeşler Ortaokulu öğrencileri için hazırladığı "Kültür aktarımı projesi" ile İngilizce öğrenimini daha kolay hale getiren Davut Atış'ın hedefi, çocukların lise eğitimine başlamadan yabancı dillerini en iyi seviyeye getirmek. Atış, internet üzerinden "Kültür aktarımı projesi" kapsamında İtalya, Slovakya, Polonya, Romanya, Yunanistan gibi ülkelerde ortaokul öğrencileriyle kendi öğrencilerini canlı internet yayınında bir araya getirerek, dört duvar arasından çıkarıyor.

Bugüne kadar eTwinning platformunda bireysel olarak oluşturduğu projelerin üçünden Avrupa Kalite Ödülü, birinden ise Ulusal Kalite Ödülü alan Atış, gelecek nesillerin yabancı dil öğrenmesini kolaylaştırmak adına proje üretmeye devam ediyor. Projenin öğrencilerine getirisinden memnun olduğunu dile getiren İngilizce öğretmeni Davut Atış, yaptığı açıklamada, Türkiye'de eğitimdeki yabancı dil sorunun çözülmesi için mücadele verdiğini söyledi. Atış, farklı ülkelerle eşleşerek öncelikle öğrencilerin birbirlerini tanımasını sağladıklarını aktararak, "Tanışma sohbetleri dediğimiz bir başlangıç çalışmamız var. Daha sonrasında mektup arkadaşlıkları başlıyor. Hem elektronik ortamda hem de eski usulle mektup gönderiyorlar. Öğrenciler kendi kültürlerini anlatan sunumlar hazırlıyor ve birbirlerine aktarıyorlar. Bu esnada yapılan tüm diyaloglar akılda kalıyor" dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2018, 22:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30