Yılda 4 kez MTV alınacak mı? Cumhurbaşkanlığı açıkladı...

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, son zamanlarda yayılan "Yılda 4 kez motorlu taşıtlar vergisi alınacak" şeklindeki iddialar hakkında açıklamada bulundu.

Yılda 4 kez MTV alınacak mı? Cumhurbaşkanlığı açıkladı...
banner127

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, bünyesinde faaliyet gösteren Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, son dönemde sosyal medyada hızla yayılan "Yılda 4 kez motorlu taşıtlar vergisi alınacak" şeklindeki iddiaları yalanladı. Merkez tarafından yapılan açıklamada, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve kamuoyunu manipüle etmeye yönelik olduğu belirtildi.

Açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın böyle bir çalışma yapmadığı vurgulanarak, söz konusu haberlerin doğruluğu konusunda bilgi kirliliği oluşturulduğu ifade edildi. Ayrıca, 2023 yılında Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle araç sahiplerinden ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınmasıyla ilgili gündeme gelen bir durumun Anayasa Mahkemesi tarafından değerlendirildiği ve Mahkeme'nin bu düzenlemeyi iptal etmediği hatırlatıldı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, vatandaşları yanıltıcı bilgilerden korumak ve doğru bilgi akışını sağlamak amacıyla çeşitli iddiaların yanlışlığını ortaya koymaya devam ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30