4 maç hedefimizi belirleyecek

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa tesislerde bir basın toplantısı düzenledi...

4 maç hedefimizi belirleyecek
banner127

Fuat Çapa, "Sezonun ilk yarısı bizim çok zor ama çok kazançlı bir süreç oldu. Çekilen bu çilelerin çok büyük geri dönüşleri oldu. Bizim Çocuklar sloganı ile yola çıkmıştık. Bu genç futbolcular artık belli bir seviyeye geldiler ve birey haline dönüşmeyi başardılar. 12-13 tane yetenekli ve genç futbolcuyu Türk futboluna kazandırmış olduk. Bu oyuncular da gelişim sürecinde bu kadar yükü omuzlayarak bu kadar geliştiler. Bu da önemli bir detay.

Gençlerbirliği maçı öncesinde soyunma odasındaki ilk olarak 'işte özlediğim tablo, 6 aydır bu anı yaşamak için bekliyorum' demiştim. Bu anları yaşamak beni çok gururlandırmıştı. Karşılaşma da kamuoyunun beklentisinin üzerinde geçti. Biz sezon başından beri bu tecrübeli oyuncularımız devreye girdiğinde biz de bu ligin iddialı kadrolarından birisine sahibiz diyorduk. Bu maçta da lisansı yeni çıkan oyuncuların Eskişehirspor'a neler katabileceğini görmüş olduk. 19-20 olan yaş ortalamamız artık 25'e çıktı. Aradaki farkı da hep birlikte gördük.

Asıl mücadele bundan sonra başlıyor. Hiç kimse merak etmesin biz bu ligde kalırız. Her maça 3 puan için çıkacağız. Rakiplerimizin neler yaptığına bakacağız ve ona göre hesap kitap yapıp hedeflerimizi belirleyeceğiz.

Bu sezonu kurtarmak adına çalışmıyoruz. Gelecek sezonları da planlayarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geçmişten deneyim kazandık. Geleceğimizi de yine gençlerimiz belirleyecek. Genç futbolcularımızı göz ardı edip görmemezlikten gelemeyiz. Onlar her zaman bizim öncelikli tercihimiz olacaktır. Gençlerbirliği maçında genç futbolcularımız hak ettiği için forma giydiler. Biz adil olmak zorundayız ki bize olan inançları devam etsin.

Osmangazi üniversitesi ile geçtiğimiz haftalarda bir protokol imzalamıştık. Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi ile de görüşmeler yapacağız. Üç ayağın ikisi ayarlanmış olacak. Eskişehirspor, Üniversiteler ve bürokrasi oluşumunu sağlayabilirsek gelecek adına çok güzel gelişmeler yaşanabilir. Eskişehirsporlu futbolcuların neden bu kadar gelişim sağladı elbette bunun altında bir takım nedenler yatıyor. İnşallah önümüzdeki süreçte bunları kamuoyu ile paylaşacağız. Eskişehirspor altyapıdan futbolcular yetiştirmeye devam edecek. Çünkü Eskişehirspor'un kurtuluşu bu formül ile mümkün.

Emre Güral ve Berkay Dabanlı alacaklarını yapılandırarak buraya tekrar geldiler. Emre'ye bu sezon için ödenecek olan rakam önceki alacağından düştüğü rakama tekabül ediyor. Berkay için de aynısı geçerli. Yerlisi ile yabancısı ile sözleşmeler tekrar yapılandırıldı. Sezon başındaki bütçe ile şimdiki bütçe arasında yüzde 30'luk bir indirim farkı var.  Mevcut sözleşmeleri olmasına rağmen indirimi kabul eden oyuncu arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Benim için büyük bir fedakarlık niteliği taşıyor.

Cumartesi günü çok önemli bir maça çıkacağız. Karabükspor maçına herkes kolay bir maç olarak bakıyor ancak ben öyle düşünmüyorum. Bu deplasmandan kazasız belasız bir şekilde dönmeyi başarırsak sonraki 4 mücadele bizim ligdeki hedefimizi belirleyecek. İlk 6 içerisinde olan 4 takım ile maça çıkacağız. Şu an için hedefimiz şudur diyemeyiz. Bu maçlardan alacağımız sonuçlara ve ligde oluşacak olan tabloya bakmak gerekiyor" dedi.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Çapa, "

Elimizde 35 futbolcu bulunuyor. Olurda önümüzdeki sezon için de transfer yasağı gündeme gelirse kadro oluşturmakta zorluk çekmemek için isim konusunda bonkör davranmamız gerekiyordu. Altyapı konusunda da toplantılarımız devam ediyor. Akademi takımlarımıza daha çok zaman harcayacağız. Altyapıda yaş durumuna bakmadan gelecekte Eskişehirspor'da forma giymesi muhtemel isimlerin hepsi ile çalışmaya devam edeceğiz. Şu an profesyonel yapılması gereken bir kaç isim var. 2004 doğumlu oyuncu Buğra Çağlayan ile profesyonel sözleşme imzalanacak. U15 takımında forma giyen Buğra bundan sonra U19 takımında forma giymeye başlayacak. Buğra u15 Milli takımınında önemli isimlerinden birisi durumunda. 2003 doğumlu Metehan Altunbaş artık U21'de oynayacak. A Takım ile idmanlara çıkıp U21'de forma giyecek oyuncular da var. Altyapıda skordan ziyade bireysel gelişimlerini takip edeceğiz.

Cemali olmasa biz bu transferi açamazdık. Başakşehir'in göstermiş olduğu yaklaşım bizim beklediğimizin çok çok üstündeydi. Maddi anlamda değil manevi anlamda bahsediyorum. Göksel Gümüşdağ ve Abdullah Avcıya çok teşekkür ediyorum. Başakşehir vizyonu olan bir kulüp. Gelecek vaat eden isimleri kadroya katıp çeşitli kulüplere kiralık olarak gönderiyorlar. Kaan ve Harun bir haftadır bizimle idmanlara çıkıyorlar ve beklediğimizin üstünde bir performans gösteriyorlar. Bizim çocuklarında çok önünde olduklarını söylemem gerekiyor. Altyapının ne kadar önemli olduğunu çok konuşuyoruz ama altyapı çalışmalarının ne seviyelere geldiğini bu iki arkadaş bize çok net bir şekilde gösteriyor. Bizim de bu yolu takip etmemiz gerekiyor. Elimizde 35 civarı futbolcu var ve hepsi eşit bir şekilde rekabet ediyor. Bizim oyuncumuz veya kiralık oyuncu ayırımı yok. Eskişehirspor'a kim daha çok katkı sağlayacaksa biz ona forma vereceğiz.

Tolga Yakut ile benim bir sorunum olmadı. Balıkesirspor maçında oyundan alınırken tepki gösterdi deniliyor ancak öyle bir şey yok. Biz kendisini Antalya kampına da dahil ettik. Tolga'nın kendi içerisinde problemleri olduğunu söylediler. Görüşmek için çağırdım bir problemim yok dedi. Ama biz bu zamana kadar sıkıntılı oyuncular ile çok uğraştık. Problemli oyuncu ile uğraşmak istemiyorum. Kendisine U21'e git sıkıntılarını çöz gel sonra tekrar bünyemize  katıl dedim. Dünde kendisi bana gelerek bütün sıkıntılarımdan kurtuldum dedi. Biz de kendisini tekrar değerlendirmeye alacağız.

Biraz gerçekçi olmamız gerekiyor. Çok fazla inişleri ve çıkışları olan bir toplumuz. Öncelikli olarak düzlüğe çıkıp sonra hedeflerimizi belirlememiz gerekiyor. Doğru bir yapılanma ve gerçekçi bir hedef belirlememiz gerekiyor.

Futbolu fazlasıyla bilen bir taraftarımız var. Eksik mevkilerin herkes farkında. Transfer yapamadığımız için bu eksiklikleri yaşıyoruz. Bu kulüpten ayrılan oyuncular helalleşerek gitmediği sürece biz bu sıkıntıları yaşamaya devam ederiz. Yurt içi ve dışı çok uzun süreler görev yapmış bir antrenör olarak söylüyorum ki burada gördüklerimi hayatımda ilk kez yaşadım. Para kazanmak ve para bulmak çok zor değil. Eskişehirspor'un futbol piyasasında güven bir kulüp olması gerekiyor. İşte o zaman transferler çok rahat bir şekilde gelir. Burada 10 liraya gelmem diye oyuncu başka bir kulüpte 4 liraya oynayabiliyor. Çünkü bu tamamen güvenle endeksli bir durum. Bu şehir Avrupa standartlarında bir şehir. Taraftarımız dünyada başka hiç bir kulüpte yok. Bir de bu güven sorununu ortadan kaldırırsak o zaman örnek camia oluruz.

Melih'i biz sezon başında ikinci kaleci olarak transfer ettik. Devre arasında almak istediğimiz kaleciler maddi olarak bizi aşan isimler oldu. Boşta olan kalecilerde inanın Ekrem'den veya Melih'ten daha iyi isimler değildi. Ben kendi bireysel başarım için buraya gelmiş bir antrenör olsaydım ne yapar ne eder bir kaleci aldırırdım. Ama yapmadım. Cengiz Alp ve Ebrar'ın önünü de bireysel düşüncelerim nedeniyle kapatamazdım. Gençlerbirliği maçında Melih sayesinde oyunda tutunduk. Özellikle ilk 15 dakikasında çok iyi kurtarışlar yaptı. Melih çok daha iyi olacak.

Sözleşmesi sona erecek oyuncular var. Bedirhan, Fıratcan ve İbrahim Halil'in sözleşmelerinin uzatılması için yönetime bir rapor verdim. Önümüzdeki hafta yöneticilerimiz bu konu ile ilgilenecek diye biliyorum

Bilet fiyatlarımız çok uygun fiyatlar. 18-19 bin taraftarımız maça geliyor. Yönetimiz makul bir fiyat belirleyerek Aktif Bank'a olan borcumuzdan kurtulmamız gerekiyor. 3 lira 5 lira ile bu borçtan kurtulamayız. Aktif Bank'a olan borcumuzun azalması ve bitmesi için taraftarımızın biraz daha fedakar davranması gerekiyor. Yönetimimiz bu konuda ne düşünür bilemem. Benim şahsi fikrim budur." dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2019, 16:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30