Başkan kim olacak?

Son günlerde Eskişehirspor’da en çok konuşulan konu kuşkusuz yeni başkanın kim olacağı… Maddi sıkıntıları aşamayan Halil Ünal ve yönetimi genel kurul kararı alırken, önceki gün yapılması planlanan kongrede çoğunluk sağlanamamış ve toplantı 3 Ocak’a ertelenmişti.

Başkan kim olacak?
banner127

Başkan Halil Ünal tekrar aday olmayacağını açıklarken, ismi başkanlık için geçen Dündar Ünlü ise destek arayışını sürdürüyor. Mesut Hoşcan, Sinan Özeçoğlu ve Nebi Hatipoğlu sessizliğini korurken, Aydın Begiter’e de Ünal’ın “Sen başkan ol” dediği öğrenildi. 

Kongre kararı alan mevcut başkan Halil Ünal ısrarla genel kurulda aday olmayacağını söylüyor. Ancak Halil Ünal’ı yakından tanıyanlar ise ‘Halil her ne kadar yokum dese de, kongreye cebinde liste ile gelir ve başkanlığa devam eder” görüşünde.

Genel kurul öncesi ise başkanlık için kulisler de hızlı. İlk olarak başkanlığı düşünen Dündar Ünlü’nün Mesut Hoşcan ile bir görüşme yaptığı öğrenildi. Kararsız olan Ünlü siyası desteği arkasında bulursa aday olabilir, ama destek çıkmaz ise genel kurulda aday çıkmayacağı konuşuluyor. Yine eski başkan Mesut Hoşcan’ın Sinan Özeçoğlu ile de bir görüşme yaptığı öğrenildi. Son günlerde ismi yeniden başkanlık için geçen Özeçoğlu ile gelişmeleri yakından takip ederken, sessizliğin de koruyor.

Öte yandan Eskişehirspor en eski başkanlarından olan ve aynı zamanda Yüksek Divan kurulu başkanlığını yürüten Aydın Begiter’in önceki gün Halil Ünal ile bir görüşme yaptığı görüşmede Ünal’ın Begiter’e “Sen çık, ben de destek olayım” dediği öğrenildi.

Her genel kurul öncesinde ismi başkanlık için gösterilen eski başkanlardan Nebi Hatipoğlu ise bu süreçte en sessiz isim. Yoğun işleri nedeniyle Eskişehirspor’u dışarıdan destekleyen Hatipoğlu başkanlığa da şimdilik sıcak bakmıyor.

Son 2 ayda Eskişehirspor’u yaşaması için büyük bir fedakarlık yapan Eskişehirspor icra komitesine bu zorlu süreçte yine büyük iş düşecek. Özellikle Murat Diri ve Mehmet Şimşek ve Erkan Koca üçlüsünün yeni yönetimin oluşması için Pazartesi gününden itibaren bazı ziyaretler yapacağı ve 3 Ocak’da genel kurulun yapılması için çaba sarf edeceği öğrenildi.  (İstikbal)

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2018, 16:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30