Yakalamaya çalıştığımız hedeflerimiz var

İlhan Var, "Eskişehirspor’da yaklaşık bir aydır görev yapıyorum. Daha yönetimden bir kez bana gelip de hocam şu oyuncuyu oynatma diyen, kadroya karışan bir tane yönetici olmadı. Olacağını da düşünmüyorum. Sezon sonu sözleşmesi bitecekmiş, bu sebeple oynatılmıyormuş gibi dedikodular doğruyu yansıtmıyor. Bize katkısı olacak her oyuncudan maksimum verimi almak zorundayız. "

Yakalamaya çalıştığımız hedeflerimiz var
banner127

Eskişehirspor Teknik Direktörü İlhan Var, Yardımcı Antrenörler Hasan Özdemir ve Fahrettin Sayhan ile birlikte TÜFAD Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Bingöl'ü ziyaret etti.

Basın mensuplarının da yer aldığı ziyarette İlhan Var kısa açıklamalarda bulundu. Sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette Eskişehirspor Teknik Direktörü İlhan Var özetle şu ifadeleri kullandı;

"Her geçen gün daha iyiye gittiğimizi düşünüyor ve görüyorum. Aklımızdaki Eskişehirspor’u yavaş yavaş görmeye başladık. Bu değişimi herkes saha içerisinde de görmeye başladı. Takım halinde hücum, takım halinde defans yapan bir takım olmaya çalışıyoruz. Kadromuzda tek başına maç kazandıracak oyuncumuz yok. Takım olarak kenetlenerek, birlikte hareket ederek bu ligde maçlar kazanabiliriz. 

Ligdeki rakiplerimiz güçlü kadrolar sahipler. Biz de bu maliyetli ve tecrübeli kadrolara karşı genç bir kadro mücadele ediyoruz. Ligimizde 3-4 takım hariç bütün takımlar kırılgan bir yapıya sahipler. Bu takımlar kolay kolay bu ligde galibiyet serileri yapamazlar. Rakiplerimize karşı ters gelebilecek bir oyun sistemi ile mücadele edip puanlar toplamak istiyoruz.

Yapıcı ve bize birazcık katkısı olacak bütün eleştirilere açığız. Okuduğumuzda iyi niyetli olmadığını gördüğümüz hiçbir eleştiriyi ciddiye almıyoruz. Biz buraya günü kurtarmaya değil, geleceği oluşturmaya geldik. Oturtmaya çalıştığımız bir sistem var. Birazcık sabır ve anlayışa ihtiyacımız var. Basamakları üçer beşer çıkma şansımız yok. Basamakları tek tek ama sağlam bir şekilde ilerleyeceğiz. 

Takımda Covid-19 belası çıkacak diye ödümüz kopuyor. Zaten kısıtlı bir kadromuz var. Futbolcuları olabildiğince tesislerde tutmaya çalışıyoruz. Ankara Keçiörengücü maçına tam kadro çıkmak istiyoruz. Cuma günü Covid-19 testlerimiz yapılacak. İnşallah o testler de tertemiz çıkacak. Tesislerde personellerle ile bile futbolcuların çok fazla temas etmesine izin vermiyoruz. Sonuçta bu çalışanlar akşam evine gidiyor ve sabah tesislere tekrar dönüyorlar. 

Eskişehirspor, Sakaryaspor, Kocaelispor, Karşıyaka gibi camialar yok olmaz. Birgün gelir anka kuşu gibi küllerinden doğarlar ve hak ettiği yerlere çıkarlar. Bu camiaları özel yapan da mazisi ve güçlü taraftarının olmasıdır. Bu iki özelliğe sahip takımların olduğu yerde de kimse kolay kolay ‘FK’ takımı kuramaz. 

Altyapımızda gerçekten çok yetenekli futbolcular var. Bugün herkes Bilal Ceylan ve Buğra Çağlıyan’ı konuşuyor ama altyapıdan daha niceleri gelecek. Biz hem ligde nasıl kalırızın hesabını yaparken hem de gelecek vaat eden isimleri daha nasıl işleyebiliriz, bu oyuncular A takıma nasıl monte ederizin peşindeyiz. Bizim anlayışımızda 16-17 yaşındaki bir oyuncu A takımda forma giyemez diye birşey yok. Bizim için önemli olan yaşı değil. Saha içerisinde bize neler verebildiğidir.

Eskişehirspor’da yaklaşık bir aydır görev yapıyorum. Daha yönetimden bir kez bana gelip de hocam şu oyuncuyu oynatma diyen, kadroya karışan bir tane yönetici olmadı. Olacağını da düşünmüyorum. Sezon sonu sözleşmesi bitecekmiş, bu sebeple oynatılmıyormuş gibi dedikodular doğruyu yansıtmıyor. Bize katkısı olacak her oyuncudan maksimum verimi almak zorundayız. Yakalamaya çalıştığımız hedeflerimiz var. Tuzu kuru bir takım değiliz.”
 

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2020, 01:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30