Büyükerşen'in Osmanlı için skandal sözlerine tepki gecikmedi

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in Osmanlı için söylediği skandal sözlere tepki gecikmedi. Osmanlı Ocakları ve Hamidiye Ocakları, Büyükerşen'in sözlerini protesto ederek basın açıklaması yaptı.

Büyükerşen'in Osmanlı için skandal sözlerine tepki gecikmedi
banner127

 CHP'li Yılmaz Büyükerşen, partisinin Eskişehir adayı Ayşe Ünlüce'nin mitinginde Osmanlı için skandal sözler sarf etti. Osmanlı'nın beyaz tenli kadınlar için Avrupa'ya sefer düzenlediğini iddia eden Büyükerşen, "Ne zaman şehzade veya padişahlardan birine karı alacaklar. Hemen sefer yapıyorlar Avrupa'ya. Beyaz tenli, mavi gözlü olacak diye." ifadelerini kullandı.

 Yılmaz Büyükerşen’in Osmanlı Devletine ilişkin skandal sözleri nedeniyle Osmanlı Ocakları ve Hamidiye Ocakları, Büyükşehir Belediyesi önüne siyah çelenk bırakmak istedi. Emniyet görevlileri seçim sürecinde olunması nedeniyle belediye binası önünde açıklama yapılmasına müsaade etmedi. Bunun üzerine grup Taşbaşı’nda basın açıklaması yaptı. 

 Basın açıklamasında konuşan Ahmet Sezgin Kocabay, Osmanlı tebaasından özür dilenmesi gerektiğine işaret ederek, şunları söyledi:
“Burada dün maalesef talihsiz bir açıklamayla Osmanlı kültür ve medeniyetine kadınlarımıza yönelik aşağılayıcı, hakir görücü açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yılmaz Büyükerşen’i protesto etmek için toplanmış bulunuyoruz. Dünyaya nizam vermiş Osmanlı kültür ve medeniyetinin en değerli öğesi kadındır. Sayın Büyükerşen’in öve öve bitiremediği batı medeniyetinde 1900’lü yıllara geldiğimizde iki at bir kadına eşitti. Ancak bizler cennetin kadınların ayaklarının altında olduğuna inanan bir inanca ve kültüre sahibiz. Osmanlı, Selçuklu ile beraber bin yıllık kültür ve medeniyetini inşa ederken kadının ailedeki ve devletteki rolü tartışılmazdır. Kadın bizim için dokunulmazdır, bizim için kutsaldır. Osmanlı’nın fetih ruhunu kirletmek, küçümsemek amacıyla yapılan bu açıklamayı kınıyoruz. Sayın Büyükerşen’in Osmanlı ile ne alıp veremediği var? Yerel bir seçimde halka, vatandaşa söyleyeceği bir icraatı olmayan Sayın Büyükerşen’in ecdadımıza, tarihimize ve kadınlarımıza yönelik bu hakaretini kınıyoruz. Eskişehir’de kadınlara suları bidonlarla taşıtan bir belediye başkanıdır.  Çıkıp meydanlarda erkekçe kendi faaliyetlerini paylaşması gereken Büyükerşen’in ecdadımıza ve kadınlarımıza yönelik aşağılayıcı bu hakaretini, sözlerini tasvip etmiyoruz. Kınıyoruz. Bu bağlamda siyah çelenklerimizi hediye ediyoruz. Kendisinin bir an önce Osmanlı tebaası olan herkesten özür dilemesini bekliyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2024, 21:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30