Sürücüler bu habere çok sevinecek... Artık o sebeple ceza yazılmayacak

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Mahalle ve sokak aralarında sürücülerin korkutucu kabusu olan o çalışma yakında sonlandırılacak.

Sürücüler bu habere çok sevinecek... Artık o sebeple ceza yazılmayacak
banner127

 Birçok araç sahibinin başının belası olan uygulamanın sonlandırılması gündemde. 2024 yılında zamlanan trafik cezalarının ardından sevindirici bir gelişme yaşandı. 

 Yapılan değişiklikle birlikte ceza yazma yetkisine sahip olan Fahri Trafik Müffetişliği uygulaması yakında kaldırılacak, ayrıca yazılan cezalar da iptal edilecek.

 Yoğun trafikli şehirlerde özellikle İstanbul ve Ankara'da sıkça karşılaşılan Fahri Trafik Müffettişliği uygulaması vatandaşların şikayetlerin son dönemde artması üzerine son yeni bir düzenleme yolda.

O KİŞİLER ARTIK CEZA YAZAMAYACAK!

 Yeniden değerleme oranına göre güncellenen trafik ceza oranları araç sahiplerinin gündeminden düşmüyor. Özellikle park cezası yapan vatandaşlar bu cezalardan bıkmışken, müjdeli haber geldi. Park cezası yazma yetkisi bulunan Fahri Trafik Müfettişlerinin bu yetkisi durduruldu. Yeni bir karar alınana kadar Fahri Trafik Müfettişleri park cezası yazamayacak.

YENİ SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

 Milyonlarca araç sahibinin korkulu rüyası park cezası son olarak yeni yılda güncellendi. Yeniden değerleme oranına göre güncellenen hatalı park cezası 2024 yılı itibariyle 690 TL olarak belirlendi. Hatalı park yerine göre ceza puanı ise 10 - 15 - 20 arasında değişiklik gösteriyor. Ceza sonucunda trafik ekipleri tarafından aracınız otoparka çekilebilir ve daha fazla masraf ödemenize sebep olabilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30