Çin'in Wuhan kentinde karantina kalktı

Virüsün ilk görüldüğü kent olan Çin'in Wuhan kentinde karantina kalktı. Halk şehri terk etmek için sıraya girdi. Yoğun bakımda olan İngiltere başbakanından ilk haber geldi. Tedaviye olumlu yanıt verdiği açıklandı. 

Çin'in Wuhan kentinde karantina kalktı
banner127

Türkiye dahil 200'e yakın ülke Koronavirüs kaynaklı Covid-19 virüsüne karşı mücadele veriyor. Her geçen gün hem vaka sayısı hem de ölüm sayısı artıyor. Son verilere göre vaka sayısı 1,5 milyonu geçti. Can kaybı ise 88 binden fazla. Özellikle salgının merkezi haline gelen Amerika Birleşik Devletleri'nde durum korkutucu. ABD’de son 24 saatte 1763 kişi hayatını kaybetti. Toplam vaka sayısı 425 bin rakamını geçmiş durumda. Başta Trump olmak üzere birçok ülkenin salgını gizlemek ve dünyaya yaymakla suçladığı Çin çok önemli bir adım attı. Salgını kontrol altına alan Pekin yönetimi virüsün ilk görüldüğü Wuhan kentindeki karantinayı kaldırdı. Karantinanın kaldırılışı ışık gösterileriyle kutlandı. 76 gündür devam eden karantinanın kaldırılmasıyla seyahat engeli de kaldırıldı. İnsanlar kenti terk etmek için sıraya girdi. Terminallerde, İstasyonlarda ve Havalimanlarında yoğunluklar oluştu. 

İngiltere’de gözler yoğun bakımda tedavisi devam eden Başbakan Boris Johnson’da. Başbakanlık Sözcüsü, günlük bilgilendirme toplantısında, Londra'daki St Thomas Hastanesinde üçüncü gecesini geçiren Johnson'ın moralinin yerinde olduğunu söyledi ve Başbakanın solunum cihazına bağlandığı iddialarını yalanladı.
 

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2020, 01:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30