Uzmanından ilaç ve aşı karşıtlarına uyarı

Dr. Harun Koçak, “Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun onay verdiği aşılar mutlaka insanlarımız tarafından kullanılmalı. Toplumun yüzde 60’ı aşılanırsa o zaman bir sürü bağışıklığına kavuşuruz ve pandemi sona erer.”

Uzmanından ilaç ve aşı karşıtlarına uyarı
banner127

CNN Türk ekranlarında Cüneyt Özdemir’in sunduğu 5N1K programında konuşan Koçak Farma Ceo’su Dr. Harun Koçak programda ilaç ve aşı karşıtlığı ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı;

“Covid-19 tedavisinde kullanılan, şu anda Sağlık Bakanlığı'nın tedavi algoritmasında yer alan tüm ilaçlar firmamız tarafından üretiliyor. Bildiğiniz gibi Covid-19'a direkt olarak etki eden veya özel olarak üretilmiş bir ilaç yok. Bu kullandığımız ilaçlar daha önce başka hastalıkların tedavisinde kullanılan ve Covid-19 tedavisinde de etkili olduğunu düşündüğümüz ilaçlar. Önemli olan tedaviye erken başlamaktır. Yani ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi sonuç alırsınız. O yüzden benim insanlara tavsiyem ilaçlarının mutlaka alsınlar ve mümkün olan en kısa sürede de tedavilerine başlasınlar.

Aşı dünyadaki en önemli buluşlardan birisi. İnsan sağlığına yönelik belki de en önemli buluş. Aşı yüzyıllardır kullanılıyor ve aşının amacı sağlıklı bireylere hastalıklardan korumak. Aşıları kullanarak birçok ciddi hastalığı bitirme seviyesine getirdik. Mesela artık çiçek hastalığı görünmüyor. Yine benzer hastalıklar çok azaldı. Covid-19 ile ilgili de Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun onay verdiği aşılar mutlaka insanlarımız tarafından kullanılmalı. Toplumun yüzde 60’ı aşılanırsa o zaman bir sürü bağışıklığına kavuşuruz ve pandemi sona erer.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30